Izvor: agencije
16.10.2023 u 20:51
0

Sirene u Jerusalimu i Tel Avivu, poslanici Kneseta nakratko evakuisani; Netanjahu razgovarao sa Blinkenom i Putinom

Američki državni sekretar Entoni Blinken, izraelski premijer Benjamin Netanjahu i izraelski ratni kabinet sklonili su se u sklonište na pet minuta nakon što su se oglasile sirene za vazdušni napad tokom njihovog sastanka u Tel Avivu, rekao je portparol Met Miler.

Zvaničnici su se tada preselili i nastavili razgovore u komandnom centru ministarstva odbrane, rekao je Miler. To je druga runda Blinkenovih sastanaka u Izraelu za manje od nedelju dana

Bajden u sredu u poseti Izraelu; još nema potvrde

U toku su razgovori o mogućoj poseti američkog predsednika Džozefa Bajdena Bliskom istoku, nakon što mu je izraelski premijer Benjamin Netanjahu uputio poziv, prenosi Si-En-En.

Mediji prenose da predsednik Bajden razmatra putovanje u Izrael u narednim danima.

Pojedini mediji navode da bi do posete moglo da dođe u sredu, ali još uvek nema zvanične potvrde te informacije niti iz Bele kuće niti iz izraelske vlade.

Američki državni sekretar Entoni Blinken, nakon prošlonedeljne posete, ponovo je danas u Izraelu razgovarao sa zvaničnicima te zemlje.

Putin Netanjahuu: Rusija spremna da pomogne u okončanju sukoba

Ruski predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom istakao da je Rusija spremna da pomogne okončanju sukoba između Izraela i Hamasa, saopštio je Kremlj.

„Vladimir Putin je informisao Netanjahua o koracima koje Rusija preduzima kako bi pomogla normalizaciji situacije, sprečila dalju eskalaciju nasilja i humanitarnu katastrofu u Pojasu Gaze“, saopštio je Kremlj.

Prethodno je danas Putin razgovarao sa liderima Irana, Egipta i Sirije, ali i palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom i naveo da je svaki oblik nasilja nad civilima neprihvatljiv.

EU pokreće humanitarni vazdušni koridor do Pojasa Gaze

Evropska unija će pokrenuti humanitarni vazdušni koridor do Pojasa Gaze kroz Egipat, a prvi letovi se očekuju ove nedelje, najavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

„Palestincima u Gazi je potrebna humanitarna pomoć. Zato pokrećemo humanitarni vazdušni most EU do Gaze kroz Egipat. Prva dva leta počeće ove nedelje“, rekla je Fon der Lajenova na konferenciji za novinare u Tirani, gde prisustvuje samitu Berlinskog procesa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter