Izvor: Novosti
24.04.2023 u 10:40
0

GRUPIŠU SE PAKLENE SNAGE: Ukrajinci na Dnjepru spremaju kontraofanzivu

Ukrajinska vojska grupisala se na istočnoj obali reke Dnjepar u blizini grada Herson, saopštio je danas Američki institut za ratne studije, citirajući ruske vojne blogere.

Utvrđivanje te oblasti mogao bi da bude prvi korak u pokušaju da se udalje Rusi sa pozicije odakle su granatirali i pucali na Herson.

„NEĆEMO UKRAJINSKO ŽITO“: Digli se poljoprivednici Evrope

Prepad ukrajinske vojske preko reke takođe bi mogao da označi prve probne korake ka pokretanju dugo očekivane prolećne ofanzive.

Portparol ukrajinske vojske za južni region odbila je da komentariše izveštaje da su ukrajinske trupe došle do obala reke.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksej Danilov odbacio je pozive na mirovne pregovore kako bi se rešila kriza u Ukrajini, nazivajući ih „proruskim mirovnim snagama“ i zatražio je više oružja od Zapada.

– Nedavne inicijative za mirno rešenje koje su se pojavile nisu ništa drugo do prorusko mirovnjaštvo. Nemojte nas stalno stavljati za pregovarački sto, dajte nam dovoljno oružja. Oružje je najbolji posrednik… – napisao je Danilov na društvenim mrežama

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter