Izvor: Tanjug
19.03.2023 u 08:18
0

PUTIN IZNENADA POSETIO DONBAS: Stigao helikopterom u Marijupolj kasno u noć, obišao grad, a onda održao sastanak! (VIDEO)

Obišao je nekoliko lokacija i razgovarao sa lokalnim stanovništvom.

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je Marijupolj, saopštila je pres-služba Kremlja.

KREMLJ IZNEO JASAN STAV: „Moldavsko rukovodstvo zaraženo rusofobijom, Rusija za dobre odnose!“

Šef države je tamo stigao helikopterom, a zatim se, uz zaustavljanja, kretao po delovima grada vozeći se automobilom.

Zamenik premijera Marat Husnulin govorio je o napretku u izgradnji i restauraciji Marijupolja i okoline. Husnulin je napomenuo da je odlučeno da se obnovi centar grada, čuvajući njegov istorijski izgled. Za ovo je već pripremljena predračunska dokumentacija.

„Naročito se razgovaralo o izgradnji novih stambenih mikrookruga, društvenih i obrazovnih objekata, stambeno-komunalne infrastrukture i medicinskih ustanova“, dodaje Kremlj.

Tako je vicepremijer pokazao predsedniku zgradu Filharmonije, koja je, prema njegovim rečima, obnovljena za tri meseca. Planirano je da rekonstrukcija centra grada, kako je dodao, bude završena do kraja godine.

„U centralnom delu grada su spomenici. Dugo smo razmišljali – da rušimo ili da ne rušimo. Odlučili smo se za obnovu, uradili svu projektnu i predračunsku dokumentaciju. Želimo da završimo centar do kraja godine, barem prednji deo“, rekao je Husnulin.

U gradu je pokrenut javni prevoz, sada saobraća 110 autobusa, a do leta će krenuti i tramvaji, rekla je potpredsednica Vlade.

Prema rečima potpredsednika Vlade, sada postoji priliv stanovnika u grad.

„Narod je počeo da se vraća. Kada su videli da je obnova u toku, narod je počeo da se aktivno vraća. Rast stanovništva“, naglasio je on.

U mikrookrugu Nevski Putin je razgovarao sa lokalnim stanovnicima, a zatim je, na poziv jedne od porodica, otišao u njihovu kuću.

Pored toga, predsednik je pregledao obalu u oblasti jaht kluba i nezaboravna mesta u Marijupolju .

Zatim je otišao u Rostov na Donu, gde je održao sastanak na komandnom mestu specijalne vojne operacije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter