Izvor: Kurir.rs
08.03.2023 u 09:28
0

ZAŠTO ZELENSKI NEĆE DA PREDA BAHMUT? Posle zauzimanja Rusi će moći da nastave ofanzivu na druge gradove Donbasa

Bahmut se nalazi u delu DNR koji kontroliše Kijev tako daleko severno od velikog grada Horlivke i važno je transportno čvorište za snabdevanje ukrajinske grupe trupa u Donbasu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odluku ukrajinskih vlasti da nastave odbranu Bahmuta objasnio je činjenicom da će posle njegovog zauzimanja ruske trupe moći da nastave ofanzivu na druge velike gradove Donbasa.

PAKAO U BAHMUTU! Kijev pokreće istragu protiv navodnog ratnog zločina

U ponedeljak je američki ministar odbrane Lojd Ostin rekao da je Bahmut, gde se vode teške borbe, više simboličan nego strateški. Kasnije se za nastavak odbrambene operacije i dalje jačanje ukrajinskih pozicija zalagao glavnokomandujući ukrajinskih trupa Valerij Zalužni.

– Razumemo da posle Bahmuta, oni (ruske trupe) mogu da idu dalje. Mogu da idu u Kramatorsk, mogu u Slavjansk. Posle Bahmuta biće otvoren put ka drugim gradovima… u pravcu Donjecka – rekao je Zelenski u intervjuu za CNN.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter