Izvor: Kurir.rs
20.02.2023 u 14:37
0

ZAMRZNUTA IMOVINA: Evropska unija uvela nove sankcije iranskim zvaničnicima i organizacijama!

EU je saopštila da je zamrzla imovinu i uvela zabranu putovanja 32 zvaničnika i zamrznula imovinu dve organizacije zbog njihove umešanosti u ozbiljna kršenja ljudskih prava u Iranu.

Evropska unija je danas uvela sankcije dvema organizacijama i 32 Iranca, uključujući ministru kulture i obrazovanja, obaveštajnim zvaničnicima i poslanicima, optuženim da imaju veze sa nasilnim odgovorom na proteste u Iranu.

Vlada Švedske otkriva: Evropska unija traži model za postupanje sa zamrznutom ruskom imovinom!

EU je saopštila da je zamrzla imovinu i uvela zabranu putovanja 32 zvaničnika i zamrznula imovinu dve organizacije zbog njihove umešanosti u ozbiljna kršenja ljudskih prava u Iranu.

Protesti su počeli nakon smrti 22-godišnje Mahse Amini 16. septembra prošle godine nakon što je uhapsila policija za moral zbog nepropisnog nošenja hidžaba. Amini je preminula u pritvoru nakon što je pala u komu.

Najmanje 529 ljudi je ubijeno u demonstracijama, prema podacima iranskih aktivistima za ljudska prava. Vlasti su uhapsile preko 19.700 ljudi, a pojedini su pogubljeni. EU je već uveo četiri kruga sankcija iranskim zvaničnicima i organizacijama, ministrima, vojnim licima i policajcima za moral zbog navodnog kršenja ljudskih prava, navela je agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter