Izvor: Sputnjik
07.07.2022 u 15:52
0

ZAPREPAŠĆUJUĆI DOKAZI RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE! Otkriveni materijali o vojno-biološkoj aktivnosti SAD na ukrajinskoj teritoriji

Sjedinjene Američke Države nastavljaju politiku uvećavanja vojno-biološkog potencijala, zaobilazeći međunarodne sporazume, saopštio je načelnik Jedinice za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov na brifingu o analizama dokumenata o vojno-biološkoj aktivnosti SAD na ukrajinskoj teritoriji.

PENTAGON NEGIRA RUSKE TVRDNJE Ukrajina nema programe biološkog, nuklearnog ili hemijskog oružja!

– Uporedna analiza aktivnosti SAD tokom Korejskog rata i u današnje vreme na teritoriji Ukrajine svedoči o nepromenljivosti američke politike uvećavanja sopstvenog vojno-biološkog potencijala, uz zaobilaženje međunarodnih sporazuma – ocenio je Kirilov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, analiza otkrivenih materijala svedoči o tome da je američka komanda koristila rezultate istraživanja dobijenih u okviru japanskog vojno-biološkog programa i o izvesnom „kontinuitetu“ rada koji je prethodno obavljao 731. odred pod vođstvom Široa Išija.

– Pred vama je zapisnik sa zatvorenog sastanka CIA, Stejt departmenta i Pentagona od 7. jula 1953. Dokument jasno pokazuje da se Amerikanci u strategiji svoje odbrane od optužbi fokusiraju na tehnike manipulacije javnim mnjenjem i agresivne kontraofanzive. U zapisniku se navodi da zvaničnici ne žele stvarnu istragu hemijskih i bioloških incidenata zbog straha od publiciteta aktivnosti koje sprovodi Osma armija SAD – rekao je Kirilov.

Biološke aktivnosti Pentagona u Ukrajini

Ministarstvo odbrane Rusije dobilo je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini izveštaj o aktivnostima američke agencije za smanjenje vojnih pretnji (DTRA, radi pod okriljem Pentagona) na teritoriji Ukrajine, naveo je Kirilov.

Izveštaj obuhvata period od 2005-2016. godine i sadrži podatke o proceni efikasnosti zdravstvenog, veterinarskog sistema i sistema biološke bezbednosti koje je pripremila grupa američkih eksperata 2016. godine.

Kirilov je skrenuo pažnju na to da je reč o dokumentu koji je bio baza za dalje planiranje vojno-bioloških aktivnosti Pentagona u Ukrajini.

Aktivnost DTRA ocenjena je u izveštaju pozitivno: organizacija je uspela da izvuče iz Ukrajine nacionalnu kolekaciju mikroorganizama, da organizuje rad s ciljem procene biološke situacije i da realizuje projekte izučavanja posebno opasnih infekcija koje mogu da dovedu do pogoršanja ili promene epidemiološke situacije, navodi Kirilov.

Na osnovu dokumenata SAD, dobijenih tokom specijalne operacije, sledi da u Ukrajini nije bilo sistema zaštite od opasnih patogena, upozorio je Kirilov.

– Bez obzira na više od deset godina saradnje u sferi navodnog smanjenja biološke opasnosti, eksperti navode: ‘U zemlji nema zakonodavstva u vezi s kontrolom nad posebno opasnim patogenima, postoje suštinski propusti u biološkoj bezbednosti… Tekuće stanje resursa onemogućava efikasno reagovanje laboratorija na vanredne situacije u sistemu javne zaštite zdravlja –  naveo je Kirilov, citirajući izveštaj DTRA.

Proučavanje virusa ebole u Odesi

Prema njegovim rečima, specijalna vojna operacija u Ukrajini otkrila je dokumente o planovima Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine da proučavaju posebno opasne patogene, uključujući virus ebole, na institutu u Odesi.

– U toku specijalne vojne operacije dobijena su dokumenta koja svedoče o planovima kompanije ‘Metabiota’ (SAD) i Ukrajinskog naučno-tehničkog centra o proučavanju virusa ebole u ​​Ukrajini. Pred vama je zahtev za finansiranje od američke strane mera za dijagnostikovanje posebno opasnih patogena u Ukrajini, uključujući virus ebole. Takvi zahtevi su deo američke strategije da se visokorizični rad sa opasnim patogenima prenese u treće zemlje – istakao je general.

Prema njegovim rečima, planirano je da se istraživanje sprovede u Institutu za borbu protiv kuge „Mečnikov“ u Odesi.

– S obzirom na to da bolest nije endemična i, štaviše, nikada nije zabeležena na teritoriji Ukrajine, postavlja se prirodno pitanje o potrebi za ovakvim istraživanjima i pravim ciljevima njihovog sprovođenja – naveo je Kirilov.

General je predstavio izveštaj Konzorcijuma za virusnu hemoragijsku groznicu međunarodne grupe stručnjaka uključenih u borbu protiv ebole u ​​Sijera Leoneu 2015. godine.

Kako se navodi u dokumentu, zaposleni u „Metabioti“ nisu poštovali pravila rada sa pacijentima i prikrivali su činjenice o umešanosti zaposlenih u Pentagonu koji su koristili ovu kompaniju kao paravan. Glavni cilj ove aktivnosti bilo je izolovanje visoko virulentnih varijanti virusa od obolelih i mrtvih, kao i izvoz sojeva u SAD, istakao je general.

Shvatajući očiglednu nedoslednost aktivnosti „Metabiote“ sa ciljevima borbe protiv širenja bolesti, koordinator Svetske zdravstvene organizacije za ebolu Filip Barbosa preporučio je da se opozove osoblje kompanije, uz napomenu da je izuzetno zabrinut zbog potencijalnih rizika takve saradnje za reputaciju SZO. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter