Izvor: BSC HAPPY
16.10.2023 u 21:15
0

„ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Dok se hobotnici Duboke države ne slomi kičma Srbima neće biti dobro!

"Ćirilica" je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas.

Gosti Milomira Marića razgovarali su na temu „Srbija se saginjati neće“ pokušavajući da daju odgovor na jedno nimalo lako pitanje: Kako dobiti podršku Zapada za rešenje pitanja Kosova i Metohije, iako je tzv Kosovo projekat Amerike?

Bivši predsednik Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju dr Nebojša Čović smatra da je međuetnička distanca između Srba i Albanaca beskonačna.

NEBOJŠA ČOVIĆ: Zločini na KiM su bili etnički, verski i rasno motivisani

– Odmah posle 5. oktobra je došlo do pobune Albanaca opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa i to nije bila ni malo naivna pobuna i naivni oružani sukobi sa našom vojskom i policijom. Milim da je to bila alternativa, za slučaj da ne dođe do promena 5. oktobra, to je bilo alternativno rešenje Međunarodne zajednice, koju sada zovemo kolektivnim Zapadom, da uvede Srbiju u nestabilnost. Odreagovali smo tokom oktobra meseca, ja sam otišao dole, sticajem okolnosti mi je pripala ta uloga. Nama je policija napustila redove, jer ljudi nisu imali ni uniforme ni naoružanje a s druge strane je bilo 15.000 naoružanih Albanaca, koje smo mi odma nazvali pravim imenom teroristima, na šta je Zapad odmah rekao „nemojte ta gruba imena“. Baš sam pitao kako da ih zovemo, oni su rekli „ekstremistima“ – navodi Čović.

On objašnjava da je tadašnja vlast iskoristila što je bila, kako kaže, „hit“ kod tadašnjeg Zapada i da su zbog toga dobili pomoć da reše situaciju na jugu Srbije, da su razoružali Albance i integrisali ih. Međutim, Čović napominje da je Zapd i tada igrao dvostruko.

ALEKSANDAR PAVIĆ: Dok se Dubokoj državi ne slomi kičma neće biti dobro Srbima

Nedavni događaji u Banjskoj srušili su gotovo godinu dana napora srpske politike. Prvi put je Kurti bio u nokdaunu, na ovaj način je podignut iz mrtvih i sve podseća na obaveštajnu igru.

– Mene ovo podseća na Divlji zapad gde je Indijancima stalno nuđeno da potpišu neke usluove, svašta im obećavano, a onda sve bude prekršeno, šta se onda desilo oni su završili u rezervatima. Terminologija je bila veoma slična Indijanci su nazivani banditima. To isto rade i nama. Ko nas zove teroristima? Pa okupatori. Ako se budemo ravnali prema onome kako nas oni zovu mi ćemo stvarno trajno postati njihovi robovi. Oni koriste, danas se kaže hibriodni rat, a to je totalni rat. To je rat svim sredstvima, pa i verbalnim. Zbog toga imamo stalno zamenu teza. Argumenti da smo trebali da prihvatimo Ahtisarijev plan, ali pogledajte šta se desilo sa Rusima u Donbasu koji su prihvatili Minski sporazum. Sve dok se hobotnici Duboke države ne slomi kičma ne možemo da očekujemo ništa dobro – kaže politikolog Aleksandar Pavić.

KULTNA EMISIJA „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Kurti je aktivno priželjkivao jednu ovakvu eksploziju, makar i na ograničenoj teritoriji!

ALEKSANDAR RAKOVIĆ: Srpski narod treba da istraje do kraja u svojoj slobodarskoj borbi

Putin je rekao Srbe možete uništiti, ali ih ne možete slomiti i to je poruka političkom Zapadu.

– To je njima opomena da uprkos svim dosadašnjim sredstvima koja su primenjena na nama nisu uspeli da nas slome. Holbruk je jednom i rekao „Smirićemo se kad Srbi budu kao Česi“, to je poznata njegova izjava, ali mi nismo Česi i naš mentalitet nije takav. Naša tradicija nije takva. To je Putinova poruka Zapadu, a i nama ohrabrenje, to je bila poruka i Evropskoj uniji povodom Kosova i Metohije i Crne Gore. Ja sam insistirao u razgovoru sa Lavrovom da Rusi sagledavaju ceo srpski prostor kao jedan i nedeljiv, uključujući Republiku Srpsku i Crnu Goru. On je to razumeo i takav je i njegov odgovor bio. Ja sam delove njegovog odgovora objavio, ali veći deo nisam jer smatram da nije za javnost, ali u svakom slučaju i kod njega se vidi ta podrška srpskom narodu da u ovoj našoj slobodarskoj borbi treba da istrajemo do kraja. I ona njegova poruka je vaćna: „Mi ćemo vama uvek ostati prijatelji, ali vama će možda neko nametnuti da vi nama ne budete više prijatelji kad uđete u Evropsku uniju“ – ispričao je istoričar prof. dr Aleksandar Raković.

MILE BJELAJAC: Ustavne promene od 1959. do 1974. su nas dovele dovde

– Za politiku Jugoslavije do devedesetih srpski faktor je bio prilično minoran. Srpske političke elite su prihvatile ustavne promene od 59. do 74. Svi koji su na vreme kritikovali tačno su razumeli kuda te promene vode. Profesori prava u Beogradu na jednoj otvorenoj tribini kritikovali su ustavne promene, a onda završavali bez posla i u zatvorima. Jedna politika bez sagledavanja konsekvenci nas je dovela do ovoga danas. Uključujući i nesretnu odluku iz 1959. da se tri severne opštine uključe u Kosovo i Metohiju- navodi istoričar i politikolog prof. dr Mile Bjelajac.

„ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Kurti sprovodi lov na Srbe uz blagoslov NATO i EU! Događaji u Banjskoj mirišu na umešanost stranog faktora!

SRĐAN PERIŠIĆ: Zapad nas je prevario i smatra nas neprijateljima

– Zapad ne bi trebalo da slušamo. Naše elite su pravile mnogo grešaka, poslednji vek su naše elite grešile jer su poverovale da ne postoji geopolitika i da su nam neprijatelji prijatelji. Politika je sposobnost razlikovanja prijatelja od neprijatelja. Najveći deo naše elite se odricao svojih vrednosti i svojih vrednosti i kulture misleći ako prigrle britansku ili nemačku ili američku kulturu da će Srbima biti bolje. Zapad nas je uvukao u obe Jugoslavije, mi smo se odrekli dve svoje države u Evropi. A eto mi i dan danas verujemo Zapadu, bar naše elite. Svi naši državnici su prevareni i Karadžić i Plavšić u BiH i ovde Milošević, Đinđić, pa evo danas i Vučić. Svi naši državnici su prevareni. Čak je u tim prevarama ubijen Milošević, pa možemo reći i Đinđić. Pa zašto oped idemo Zapadu koji nas je prevario i definiše nas kao neprijatelja. Ne možemo se dogovoriti sa njima nikada, jer sve prekrše na našu štetu, a večno je pitanje zašto je to tako. Odgovor nam daje geopolitika, jer su Srbi centralni narod Balkana, ali potpuno suprotan njima i njihovoj civilizaciji – jasan je profesor geopolitike dr Srđan Perišić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter