Izvor: BSC HAPPY
20.11.2023 u 21:16
0

„ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Lov na Srbe ne podleže zabranama, dozvoljeno potiranje svega što je srpsko!

"Ćirilica" je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ autora i voditelja Milomira Marića obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci Slobodan Vladušić, Dragan Simeunović, Zoran Ćirjaković, Ratko Dmitrović i Zoran Anđelković. Oni su pokušali da dođu do odgovora na pitanje „Ko od Srbije pravi zverinjak“?

Kako je na samom početku emisije konstatovao autor i voditelj Milomir Marić, kad se citira televizija Happy i njeni gosti bilo da su profesori, akademici, političari pisci oni su svi okarakterisani kao zveri iz zoološkog vrta.

ZORAN ĆIRJAKOVIĆ: Lov na Srbe nema nikakve zabrane

  • Mi smo svi elitne zveri Srpske, Ćirilicom danas pišu zveri srpske, to je pismo zverinjaka. Pripitomljeni Srbi ili slučajni Srbi kako ih ja zovem oni pišu latinicom i gledaju HRT. To je nova podela koje su nam donele dve luksemburške televizije koje ne podležu našim zakonima. One su odgovorne za jedan fenomen, za takav govor koji nas karakteriše kao zveri. Mi smo ranije imali samo jednu Sonju Biserko bojim se danas u Beogradu ima nekoliko hiljada mladih i nestrpljivih Sonja Biserko na čekanju. Pre 13 godina 2010. godine „Peščanik“ je objavio tekst pod naslovom „Zveri srpske“, autor tog teksta profesor Univerziteta u Nišu je bio Rastislav Dinić. On je danas 60. kandidat na listi „Srbija protiv nasilja“ – navodi Zoran Ćirjaković, novinar i publicista.

Situacija u srpskom društvu danas je slična onoj 1945. godine kada su streljani najpametniji Srbi složli su se i gosti i autor emisije.

SLOBODAN VLADUŠIĆ: Srbi su moderniji od svih ostalih

  • Vremena su se radikalizovala i ja bih rekao da je to nešto što se prelilo u Srbiju. To nije naša izmišljotina, a to je krenulo negde još od kraja Hladnog rata. Do tada je Zapad kontrirajući SSSR-u hteo da održi iluziju kulturnog dijaloga neistomišljenika. Međutim, krajem Hladnog rata i naročito tokom bombardovanja Srbije 1999. godineto je prestalo. Jedan sovjetski disident Aleksandar Zinovjev kada se vratio nazad u Rusiju dao je intervju za „Figaro“ i rekao „Sada je sa humanizmom, odnosno kapitalizmom sa ljudskim likom zapravo gotovo“. To je bila njegova rečenica, a novinar „Figara“ se nasmejao, nije znao o čemu se radi. Ono što je hteo da kaže tom rečenicom jeste da je kultura dijaloga počela da opada još te 1999. godine – objašnjava prof. dr Slobodan Vladušić.

 RATKO DMITROVIĆ: Sad kažu da su u Jasenovcu Srbi ubijali Hrvate

Ranije je bilo nemoguće i pomisliti da ćemo danas morati da dokazujemo da su u Jasenovcu Hrvati ubijali Srbe. Pozdrav „Za dom spremni“ ponovo se čuje u Vukovaru.

  • Otac Ive Goldštajna bio je prvi posle Tuđmana koji je rekao da u Jasenovcu nije ubijeno više od 80.000 ljudi. Ta priča o srpskom mitu, ako hoćemo da budemo pošteni, o ubijenih 600.000 u Jasenovcu nije srpska priča, već hrvatska. Komisija koja je prva izašla sa brojkom od 650.000 ubijenih u Jasenovcu je ona koju je formirala hrvatska vlada i svi članovi su bili Hrvati, na to bi trebalo stalno podsećati – ukazuje novinar Ratko Dmitrović, koji je apelovao da se reaguje i ne dozvoli uklanjanje tragova prisustva Srba u Hrvatskoj, kao što su čak i grobovi sa ćiriličnim pismom.

DRAGAN SIMEUNOVIĆ: Međunarodna zajednica je dvolična

Srbi su od oslobodilaca u bivšim jugoslovenskim državama postali okupatori i zatire se sve što je srpsko. O sličnoj temi, o zatiranju kulturnih dobara drugih nacija kroz istoriju u svojoj knjizi pisqao je prof. dr Dragan Simeunović.

KULTNA EMISIJA „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Srbija i nakon svih pritisaka koje trpi ipak opstaje da zadrži poziciju neutralnosti

  • Prisvajanje tuđih kulturnih dobara, revizija istorije u knjizi je obuhvaćena još od doba Napoleona, preko Kosova i Metohije do Palmire, gde se posebno ogleda dvoličnost međunarodne zajednice. Dok osuđuju razaranje vrednih artefakata i dok teroristi razbijaju velike spomenike, sve ono što je vredno, a malo u koferima odlazi u Pariz, London… na aukcije gde se prodaje potpuno legalno. Ja sam to govorio u Ujedinjenim nacijama, na šta su rekli da to je paradoksalno – ističe Simeunović.

ZORAN ANĐELKOVIĆ: Na KiM porušeno 60 odsto srpskih spomenika

  • Na prostoru Metohije imamo dosta Albanaca koji su katolici. Ko kaže da ne bude nalog da jedno 1.000 ljudi u Dečanu i Peći proglase sebe da su pravoslavci i ne možeš da ih sprečiš, ima pravo da dođe na službu. Onda ide jedan procas u kom imamo i revizionizam i potiranje i zverinjak, koji u stvari treba da ubrza revizionizam i potiranje. Kada je reč o potiranju, videli smo kako se u Severnoj Mitrovici kako se staro groblje ruši, jer baš tu treba put da prođe. Već 60 odsto spomenika na Kosovu i Metohiji je porušeno, njih čak ne interesuje da li piše na ćirilici ili na latinici, njima je važno što su to pravoslavni spomenici i njih treba uništiti – navodi Zoran Anđelković.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter