5°C

Beograd

GOSTI EMISIJE ''ĆIRILICA'' O POMIRENJU SA ALBANCIMA: Mnogo dugotrajniji sukobi su rešeni u Evopi!

Golden Rose ad

Gosti emisije ''Ćirilica'' Predrag Marković, Radoš Ljušić i Slobodan Reljić su govorili na temu "Kada će Srbi da kleknu?"

Da li je moguće pomirenje sa Albancima prof. dr Predrag Marković kaže:

- Pomirili su se Poljaci i Nemci, zatim Nemci i Francuzi. Mnogo dugotrajniji sukobi su rešeni u Evopi.-

- Nisu rešeni, to su privremene pauze u istoriji- dodao je prof. dr Slobodan Reljić.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (2)

unutrašnji dijalog

KOMENTAR sam bazirao na osnovu utvrdjenih principa "PARITETA I RECIPROCITETA" u medjunacionlnim, medjuetničkim i medjudržavnim odnosima nakon 2.sv. rata (Medjunarodna konvencija). To se u školama izučavalo 60-70-tih god. Primer: kakva prava su davana albanskoj manjini u Srbiji - takva prava je trebalo i Albanija da da Srpskoj-pravoslavnoj manjini).Samo što Srbija uopšte nije sprovodila te principe: na Kosovu se sve suprotno-dijametralno dešavalo na štetu srpskog identiteta i teritorijalnog suvereniteta. PO OSNOVU RECIPROČNIH MERA: Srbija (Nacionalno veće u koordinaciji sa Srbskom Pravoslvnom Crkvom) je trebala nakon 50-60-70-tih god... INTERNO da utvrdi i sprovede "PRINCIPE" za očuvanje nacionlnih interesa (sprovodeći sva PRAVA nacionalnih manjina (širi je prostor za obrazlaganje). SKJ bi (verovatno) prihvatio REPUBLIČKA PRAVA SRBIJE)? Stvar je u tome da je Srbija bila politički PASIVNA, odnosno sve je aminovala i radila u korist albanskog separatizma (da ne navodim primere iz prvog komentara). ŠTO SE TIČE ODVOJENOSTI CRKVE OD DRŽAVE, samo se srpska crkva napadala da se ne meša u politiku(!)? Na taj način je razbijeno nacionalno jedinstvo Srbije? Ako uzmemo u obzir da je na Kosovu (KiM) uspostavljeno TOTALNO nacionalno i versko jedinstvi Šiptara-Albanaca (džamije su imale verski-muslimanski uticaj na NACIONALNO JEDINSTVO ŠIPTARA-ALBANACA verovatno preko 95 odsto ako ne i više)!? NASTAVAK... ...

unutrašnji dijalog

Pomirenje Srba i Albanaca (navodno istorijski komflikt: NE, Šiptarska separatistička ekspanzija)? Nema pomirenja dok se ne ispune uslovi za pomirenje. A "uslovi" nisu ispunjeni jer su osmogodišnjim Briselskim pregovorima od 2013. Kosovu dati svi atributi albanske države, traži se "Kompromis" o normalizaciji da Kosovo udje u UN, Unesko, Interpol...? ZA POMIRENJE dve sukobljene strane treba da se utvrde UNIVERZALNI PRINCIPI na evropskom i svetskom nivou, i da na tim principima strane u konfliktu i države deluju da li su ZA ili PROTIV pomirenja po utvrdjenih principa, a ti principi glase: PARITET - SIMETRIJA u DEMOGRAFIJI, MEŠOVITIM BRAKOVIMA, POLITIČKIM ODNOSIMA, NEEKSPANZIONISTIČKOJ IDEOLOGIJI. Primeri su: Izrael-Palestina, Kipar, pokrajine KiM-Vojvodina... itd.? Najlakše je reći pomirile se dve Nemačke (isti narod), cinično je uzimati taj primer, Izrael i Palestina: Gorenavedeni principi "pomirenja" su dijametralno različiti (rizični po izraelsku bezbednost)? Srpski primer KOSOVO I VOJVODINA: Na KiM, multietnički prostor, Albanci decenijama imali "enorman natalitet", separatističku ideologiju (etničko čišćenje nealbanaca, Srba, Crnogoraca...), jednosmerni mešoviti brakovi (samo Albanci se mešaju sa nealbanskim-hrišćanskim devojkama i ženama (posebno zabrinjavajuće belo roblje), dok su albanske devojke-žene čuvane na odstojanje od nealbanskih muškaraca zbog islamske vere(!)? Na ekonomskom planu za 50 god. ima 10. 000. albanskih trgovinskih radnji-lokala u Srbiji, a za to vreme ni jedanSrbin nije otvorio radnju-lokal u Šiptariju na KiM ili Zapadnoj Makedoniji? DOK U VOJVORINI postoji PARITET.SIMETRIJA u medjuetničkim odnosima, i po tom principu u Vojvodini za 1000. god ne bi se desio rat?! TO JE ZBOG TOGA što nema utvrdjenih UNIVERZALNIH SVETSKIH PRINCIMA (srpskih, evropskih), gore naznačenih za pomirenje?


Ostavite komentar

Povezane vesti

Preporučeno iz iste kategorije

EKSKLUZIVNO ZA EMISIJU ''ĆIRILICA'': Velike sile će stati na stranu opozcije kada im opozicija treba!

GOSTI EMISIJE ''ĆIRILICA'' O POMIRENJU SA ALBANCIMA: Mnogo dugotrajniji sukobi su rešeni u Evopi!

EKSKLUZIVNA "ĆIRILICA": Albanci su izdali svakog svog saveznika u 20. veku!

RADOŠ LJUŠIĆ OTVORENO U EMISIJI ''ĆIRILICA'': Nikada nisam rekao da Kosovo treba da bude samostalno!

EKSKLUZIVNO ZA EMISIJU ''ĆIRILICA'': Države koje su povukle priznanje Kosova, nisu vredne jedne Norveške!

RADOŠ LJUŠIĆ ZA EMISIJU ''ĆIRILICA'': Albancima ne smeta vera kada žele da iskažu nacionalno jedinstvo!

Golden Rose ad