14°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

EVO ŠTA ZNAČE NOVE MERE U BEOGRADU Nema svadbi, proslava, a ima još

U Beogradu je zabranjeno organizovano javno okupljanje više od deset ljudi i u zatvorenom i na otvorenom prostoru, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić govoreći o najnovijim merama u cilju borbe protiv korona virusa.

Ta mera se, naveo je na konferenciji u Starom dvoru, odnosi i na svadbe, proslave, ispraćaje... Kada je reč o zatvorenim prostorima, rekao je da jedna osoba sme da bude na četiri metra kvadratna što, dodao je, znači da ako je prostor veličine 100 metara kvadratnih, u njemu maksimalno može da bude 25 osoba.

Naveo je da ugostiteljski objekti u prestonici koji nemaju baštu mogu raditi do 21 sat, a oni sa baštom do 23 sata. Vesić je dodao da se nada da će ove mere biti dovoljne da Beograd, kao najveće žarište, ima manje zaraženih korona virusom.

Rekao je da su bolnice u glavnom gradu prepune ne samo zbog građana Beograda već zato što se svi teški klinički slučajevi iz ostatka zemlje upućuju u beogradske bolnice. Vesić je apelovao na građane da poštuju mere i dodao da po današnjim analizama 98 odsto putnika u gradskom prevozu nosi zaštitne maske.

Govoreći o radu opštinskih službi i službi u Gradskoj upravi, naveo je da se komunikacija sa građanima vrši tako što oni mogu u posebnim boksevima na šalterima da ostave svoje zahteve ili putem mejla, odnosno onlajn.

- Komunikacija se tako odvija i svi dobijaju odgovore u najkraćem mogućem roku tako da građani koji ne koriste mejl, mogu da dođu i ostave svoje zahteve u posebne sandučiće, bez ikakvog fizičkog kontakta i odgovor dobijaju odmah pisanim putem ili telefonom - rekao je Vesić i dodao da se i prilikom upisa u vrtiće videlo da to funkcioniše jer je ove godine kompletan upis u vrtiće sproveden onlajn.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar