21°C

Beograd

Photo: beoinfo

Izvor: Novosti

NAPREDUJU RADOVI ZA IZGRADNJU VODOVODNE MREŽE! Grocka i Vrčin se povezuju na regionalni vodovod MAKIŠ-MLADENOVAC!

NAKON završenih pripremnih radova nadležni iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju počeli su sa izgradnjom cevovoda koji će povezati naselja Grocku i Vrčin sa regionalnim vodovodom Makiš - Mladenovac.

VAŽNO:

VULIN EKSKLUZIVNO U "DOBRO JUTRO SRBIJO" OTKRIO PLANOVE BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Morali smo da pokažemo one jezive fotografije, i moja deca čitaju o tome - ali SRBIJA JE VAŽNIJA OD VUČIĆA I MENE!

DRECUN SAMO U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Preko lažne priče o genocidu Kurti BRUTALNO NAPADA NAŠ NAROD - svi se boje Srbije koja NIJE na kolenima!

Vojvodina: Nastavlja se projekat ranog otkrivanja raka pluća

Na vrčinskom delu trase kopa se i postavljaju se cevi dok se na gročanskom delu seče asfalt i dovoze se cevi i materijal.

- Kao što sam obećao niži delovi Ritopeka biće povezani na regionalni vodovod u novembru, a viši delovi na proleće sledeće godine - rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika. - Grocka i Vrčin biće priključeni na regionalni vodovod u martu naredne godine, a narednih nedelja raspisujemo tender za izgradnju odvojaka za Pudarce, Umčare, Dražanj i Kamendol koji će moći da koriste gradsku vodu u martu 2023. godine.

Cevovod koji se gradi se od regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac grana ka Vrčinu i Grockoj. Vezni cevovod za Grocku je dugačak oko 15 kilometara i za Vrčin oko tri kilometra. Duž trase cevovoda biće izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice. Vrednost radova je 1,14 milijardi dinara, a radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP "Jedinstvo AD" Sevojno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar