26°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Blic.rs

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNIH MESEC DANA: Evo kada će pasti sneg!

Nakon izuzetno tople jeseni i godine koja je proglašena za najtopliju u Beogradu i Srbiji ikada, odnosno od kada se sistematski prati vreme u našoj zemlji, i u novoj 2020. i dalje nema prave zime, a ni snega kojeg, makar u prestonici i susednom Novom Sadu teško da će biti do sredine februara.

BRODOM DO POSLA: Beograd uvodi rečni prevoz kao javni!

Poslednjih dana Beograđani su suočeni sa maglom i smogom, a zbog izuzetno zagađenog vazduha na snazi je u nekoliko navrata bio i ljubičasti alarm. Dobra vest je da će tokom narednih desetak dana duvati jak vetar, te će to sigurno uticati i na poboljšanje kvaliteta vazduha.

Meteorolog u RHMZ Nedeljko Todorović kaže za Tanjug da se od petka može očekivati bolja situacija što se vremenskih prilika tičekada će početi da duva jugoistočni vetar, koji će se naročito pojačati u košavskom području te će on smanjiti i nivo zagađenja u vazduhu.

KAKVA ODBRANA MONSTRUMA: Nisam monstrum, nisam sekao Ivanu, udarao sam je muholovkom!

- U subotu će takođe biti manje magle osim u kotlinama, ali će biti oblačno vreme i moglo bi da bude i kratkotrajnih snežnih padavina, kao i vetra - kaže Todorović.

IMATE FORE DO 31. JANUARA! Ako ne ispunite OVU OBAVEZU do tada, dobićete prijavu!

On kaže da zagađenja ima tokom cele godine, ali je preko zime intenzivnije, naročito zbog individualnih ložišta.

- Vremenske prilike presudne su za zadržavanje čestica naročito u uslovima kada nema vetra, kao sada i kada je visok važdušni pritisak. To je uobičajena situacija.

VUČIĆ O ZAGAĐENJU: Postoji realan problem, ali i GROTESKNA KAMPANJA

Na osnovu jednomesečne prognoze koju je objavio RepubličkI hidrometeorološki zavod (RHMZ), vidi se da u Beogradu maksimalna dnevna temperatura od 20. januara praktično neće biti niža od četiri stepena. Minimalna temperatura, pak, u narednih mesec dana neće ići ispod minus tri, tako da možemo reći da prave zime još nema na vidiku.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti