2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

AMBASADOR SRBIJE: SRBI MOGU U GRČKU PREKO OVA TRI GRANIČNA PRELAZA!

Državljani Srbije mogu kopnenim putem da uđu u Grčku na tri granična prelaza na grčko-bugarskoj granici, među kojima je i prelaz Promahoras na koji srpski državljani već ulaze od večeri 15. juna, kaže ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

On je u telefonskom uključenju  rekao da je za ulazak srpskih državljana otvoren i atinski aerodrom, a da još nisu planirani letovi za aerodrom u Solunu.

OVO MORATE ZNATI

NOVI DETALJI NESREĆE KOD VLADE SRBIJE: POGINULI MLADIĆ I DEVOJKA, POVREĐENO DETE!

HRVATSKI MEDIJI: KAKO JE SRĐAN ĐOKOVIĆ OŽENIO HRVATICU, MAJKU NAJBOLJEG TENISERA SVETA

NOVI TRAG O UBICI MALE MEDLIN: ZASTRAŠUJUĆI DETALJI ISPLIVALI U JAVNOST!

POJAVIO SE NOVI SOJ KORONE U PEKINGU!

Spasojević kaže da je moguće da na kopnenom ulazu u Grčku, na grčko-bugarskoj granici, srpski državljani budu podvrgnuti nasumičnim testiranjima na korona virus, slučajanim uzorkom tako da, objašnjava, neće svi biti testirani, nego samo pojedini putnici.

"Svi popunjavaju obrazac u kome su obavezni da navedu adresu u Grčkoj i nakon testiranja idu u samoizolaciju kada su već ušli u Grčku. Svakako neće biti na graničnom prelazu 24 sata", rekao je Spasojević.

Kako je naveo, na aerodromu u Atini za sada se primjenjuje praksa da se svi putnici testiraju, uz obavezu da budu u samoizolaciji 24 sata dok ne prime rezultat testa.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

ČAROBNA BOSANSKA SIRNICA: Originalan recept za najčuveniju pitu na svetu!

DOŽIVOTNA ILI SMRT KAZNA Eks policajac optužen za ubistvo Afroamerikanca (VIDEO)

JEZIVE SLIKE NESREĆE KOD VLADE SRBIJE: Poginulo mladić i devojka, povređeno dete! (GALERIJA)

NOVI TRAG O UBICI MALE MEDLIN: ZASTRAŠUJUĆI DETALJI ISPLIVALI U JAVNOST!

Spasojević je napomenuo da je Srbija jedina zemlja koja nije članica EU i Šengenskog sporazuam čiji državljani mogu da uđu u Grčku.

Podsetio je na dogovor zvaničnika Srbije, Grčke i Bugarske da se otvore granice između tri zemlje, a da je u slučaju Srbije i Grčke dogovor potvrđen prošlog petka u Atini.

Ambasador navodi da je Grčka odlučila da ne otvara granice ni sa jednom drugom zmeljom osim Bugarske i da grčke granice sa Albanijom, Severnom Makedonijom i Turskom ostaju zatvorene do daljeg.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar