30°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen/Jutarnji Program TV HAPPY

Izvor: Happy BSC

RAZOTKRIVANJE NAMERA VELIKIH SILA U "VIKEND JUTRU": Tramp je faktor koji je sve promenio, više ništa neće biti isto - U AVGANISTANU TEK SLEDI PAKAO!

U jutarnjem programu "Vikend jutro" imali ste prilike da čujete različita mišljenja o najaktuelnijoj temi poslednjih dana. Amerikanci su se povukli iz Avganistana, talibani su oslobodili svoju zemlju od okupatora - ali po koju cenu?

-Ne može bez ijednog ispaljenog metka tek tako talibani da uzmu zemlju od Amerikanaca. Sve je to dogovoreno. 

-Mi smo pod terorom "dobrih namera“ od pada Berlinskog zida. Amerikanci idu da isisaju sve iz neke zemlje za njeno dobro. "Uništili smo celo selo, da bismo ga spasili“ – to je američka politika. Amerikanci do dan danas nisu dali dokaze o 11.septembru, rekao je Zoran Milosavljević. 

VAŽNO:

ZAVRŠAVA SE KRUŽNI TOK NA TROŠARINI: Vesić pohvalio danonoćni rad!

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 21. AVGUST: Pogledajte kakvo nas vreme očekuje danas

NESREĆA KOD BUBANJ POTOKA: Kamion iz Turske se sudario sa automobilom na kružnom toku

-Tramp je bio faktor koji je sve promenio u Americi i ona više neće biti ista. On se vodio tim: Amerika na prvom mestu. On je ušao u pregovore sa talibanima, onda je došao Bajden, koji je izigrao rok – amerikanci treba da se povuku do maja. A talibani su posle 20 godina naučili lekcije. Ovo je užasan udarac za Bajdena i Ameriku. Došlo je do potpunog ignorisanja upozorenja da talibani mogu u potpunosti da zauzmu zemlju. Tako vidimo da je Bajden postao predsednik samo da bi skinuli Trampa, sada se vidi da Bajden nije dorastao toj poziciji, rekao je Aleksandar Pavić, politikolog.

-Rusi su bili 12 godina, posle talibani, pa Amerikanci 20 godina. Oni nisu nijednog trenutka priznali javno, oni su izvršili primopredaju teritorije između talibana I vlasti. Sam način kako su ušli I zauzeli Kabul govori da mira neće biti. Amerikanci su 20 godina znali sa kim sarađuju. Ova priprema je trajala godinama, a zauzeli su jako velikom brzinom. Nažalost, tek sledi pakao Avganistana – Al Kaida I Isis nisu ugašeni. Mnogo će biti krvi u Avganistanu, rekao je Demo Beriša.

-Način na koji su se oni dogovorili da se povuku iz Avganistana mi nije jasan, tako da se narod ostavi. Kada količina novca nije više ista, sila se povlači. Mi vidimo ko je vlasnik tih kompanija. Amerika je videla šta se tu dešava I da nema više šta da traži. Bajden je to I pokušao da objasni javnosti. Toliko o humanitarnim intervencijama, rekao je Zoran Milosavljević.

-Ima još Amerikanaca koji su zarobljeni u Kabulu. To je strateški krah, oni svoje ne mogu da izvuku. Oni su napustili svoje baze iz kojih se mnogo lakše mogli da evakuišu ljude. Šta god mi mislili o domaćoj gerili – talibanima, oni su odneli pobedu nad okupatorima, rekao je Pavić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar