25°C

Beograd

Photo: freepik

Izvor: tanjug

KOVID PROPUSNICE: Počelo kažnjavanje!

Kažnjavanje onih koji nemaju kovid propusnicu, a nalaze se u nekom od ugostiteljskih objekata počelo je sinoć od 22.00 sata.

Za nevakcinisane je neophodan PCR ili antigenski test urađen u nekoj od državnih laboratorija.

PROČITAJTE JOŠ: PUTEVI SRBIJE PORUČUJU: Oprez zbog magle!

Kazna za pravno lice je 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, za kovid redara 30.000, a za gosta objekta 5.000 dinara.

U Srbiji je u subotu u 22.00 sata, u skladu sa odlukom Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, stupila na snagu obaveza o posedovanju validnih kovid propusnica za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru.

PROČITAJTE JOŠ:AMSS PORUČUJE: Evo kakvo je stanje na putevima i prelazima

Posedovanje kovid propusnica obavezno je za ulazak u restorane, kafiće, barove i slučne objekte od 22 sata.

Kontrola kovid propusnica takođe je počela u subotu od 22 sata, ali nije bilo kažnjavanja već samo upozorenja.

PROČITAJTE JOŠ:VREMENSKA PROGNOZA ZA 26.OKTOBAR: Ujutru minus i smrzavanje, tokom dana sunčano, ali vetrovito

Digitalni zeleni sertifikat sadrži najmanje jedno od navedenog, a to je dokaz o primljenoj drugoj, odnosno trećoj dozi vakcine protiv COVID-19 kojim se potvrđuje da vakcinacija nije starija od 210 dana; negativan PCR test ne stariji od 72 sata; negativan antigenski test ne stariji od 48 sati; dokaz o preležanom kovidu u prethodnih sedam meseci, koji se potvrđuje pozitivnim PCR ili antigen testom; pozitivan test na antitela (IgG) koji nije stariji od tri meseca, a urađen je u državnoj laboratoriji.

Svaka od ovih stavki se već sada nalazi u zelenom sertifikatu svih građana i pri svakoj promeni (novoj dozi vakcine, testiranju ili oboljevanju od kovida) automatski se ispunjava novim podacima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Digitalni zeleni sertifikat - kovid sertifikat građani mogu imati na telefonu ili odštampan na papiru i on će biti proveravan skeniranjem jedinstvenog QR koda koji svaki od njih poseduje.

Vlada podseća da se sva testiranja i provere nivoa antitela trenutno mogu raditi isključivo u državnim laboratorijama, koje su ovlašćene za testiranje i proveru antitela.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar