2°C

Beograd

Photo: mtt.gov.rs

Izvor: tanjug

MATIĆ PORUČILA IZ LAPOVA: Lidl pruža značajnu podršku domaćoj ekonomiji

Ministarka trgovine, turizma i telekomunacija Tatjana Matić rekla je na otvaranju novog Logističkog centra Lidla u Lapovu da je novom investicijom, angažovanjem domaćih firmi prilikom izgradnje centra i zapošljavanjem 250 ljudi, kompanija Lidl potvrdila značaj srpskog tržišta i neophodnost razvoja u obostranom interesu.

Lidl otvorio novi logistički centar u Lapovu

- Lidl danas zapošljava više od 3 000 ljudi u 35 gradova u Srbiji, efikasno posluje i pruža značajnu podršku domaćoj ekonomiji - navela je Matić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ona je istakla da se sa tržišnim udelom od oko devet posto kompanija Lidl u relativno kratkom roku uvrstila u prve tri maloprodaje u Srbiji i doprinela podizanju konkurentnosti na srpskom tržištu.

- Zajedno sa ostalim učesnicima na tržištu, Lidl je u prethodnom turbulentnom periodu pomogao sektoru trgovine u Srbiji da održi uredno snabdevanje stanovništva što je bio jedan od većih ciljeva svih nas - rekla je Matić.

Ona je dodala da je u asortimanu Lidla svoj prostor pronašlo i oko 700 domačih proizvoda i oko 150 proizvođača.

- Naša težnja je da što više srpskih proizvođača nađe mesto na policama ovog trgovinskog lanca, a raduje nas i činjenica da je sve veći broj naših proizvoda i u Evropskoj uniji - istakla je Matić i dodala da očekuje da Lidl u budućnosti našim proizvođačima ponudi nove oblike saradnje uz dobre i konkurentne uslove.

Takođe, kako je rekla, za dobru trgovinu bitna je i infrastruktura, a izgradnjom novog Logističkog centra Lidla u Lapovu urađeno je dva kilometra novih modernih pristupnih saobraćajnica, kao i nova crpna pumpa.

- Resorno ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije redovno komunicira sa svim trgovinskim lancima koji posluju u Srbiji kako bi se njihovo poslovanje odvijalo regularno i kako bi potrošači imali zadovoljavajuću ponudu - rekla je Matić i dodala da je to posedno značajno u vreme rastuće inflacije sa kojom se suočava čitav svet a posebno Evropa.

Ona kaže i da su neizvesne prognoze do kada će trajati cenovni pritisci.

- Zato zajedno sa Vladom Srbije pažljivo pratimo situaciju i preuzimamo sve mere da zaštitimo životni standard građana i očuvamo snabdevenost tržišta. U tom pogledu očekujemo od kompanije Lidl da u skladu sa svojom poslovnom politikom nastavi da pruža dovoljnu snabdevenost tržišta po pristupačnim cenama uz uključivanje domaćih proizvođača - rekla je Matić.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar