Izvor: Tanjug
25.11.2020 u 11:15
0

KON ISTIČE: U Beogradu usporavanje virusa, online nastava na 7 dana

Član medicinskog dela Kriznog štaba Predrag Kon ocenio je danas da je u Beogradu dolazi do usporavanja virusa koji se „prelio“ u Vojvodinu, Centralnu i Južnu Istočnu Srbiju pa i na Kosovo.

On je rekao da je to sada prirodni tok, a da će se rezultati uvođenja oštrijih mera, pošto je prošlo je samo nedelju dana, tek videti.

Rekao je da je sastanak kriznog štaba koji će biti održan u 13 sati prilika da se donesu odluke koje je medicinski deo tog tela pismeno predložio još 20. novembra.

– Ne govorimo o prestanku rada škola, nego svega nedelju dana prelaska na online nastavu, kratkotrajno, ništa drugo – rekao je on.

OVO MORATE ZNATI

ISPLIVALI TAJNI DOKUMENTI IZ HAGA: Ovako je Tači priznao da je gledao kako OVK teroristi muče Srbe

VULIN OŠTRO: Kada ološ sa mreža piše za trogodišnjeg sina Vučića da je „pašče“, ne oglašava se nijedna NVO, ni Đilas, ni Jeremić

EKSKLUZIVNO! VESIĆ NA HAPPY TV OTKRIVA: Idem u Strazbur i jedva čekam PRESUDU

HLADNI RADIJATORI NA MILJAKOVCU: Bez grejanja do večeras i u ovim ulicama na Dedinju

ČEKA SE NASLEDNIK PATRIJARHA IRINEJA: Četvorica vladika glavni kandidati za poglavara SPC

Dodao je da se približava opštem shvatanju ideja da zimski raspust bude nešto ranije kako bi se izbegla interferencija kovida i gripa, odnosno kako bi se napravio razmak jer grip tek treba da stigne.

Dodao je da će se na sednici kriznog štaba razgovarati i o nizu aktuelnih problema u vezi sa ustanovama i kapacitetom za prihvat bolesnika, kao i da će se direktno razgovarati o daljim potezima, te o planiranju vakcinacije, koje polako postaje sve bliža.

– Prilika je da čujemo kakva je realizacija uvedenih mera, i da napravimo procenu situacije –  rekao je Kon.

Dodao je da je neke mere po predlogu zdravstvenog dela kriznog štaba trebalo realizovati i ranije, a kao primer naveo ozbiljne rezultate koje su neke zemlje već postigle uvođenjem restriktivnih mera.

Kon je još jednom ocenio da ne postoji nikakvo takmičenje sa regionom i dodao da će pravi pokazatelji doći tek kasnije.

– U zbivanju se prati ono što se dobija kao registracija. Ne bih to poredio sa regionom –  rekao je on.

Ocenio je da je matematički jasno da će još rasti broj umrlih od kovida, kao i da dnevni broj može da dosegne i trocifren broj.

– Treba raditi da se aktivnost virusa uspori što više. Tako obezbediti da preživi i zdravstveni sistem i mi svi sve ovo –  rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter