Izvor: Alo.rs
23.06.2023 u 18:04
0

TEROR NA SRBE SA KOSOVA I METOHIJE SE NASTAVLJA: Kurtijevo tužilaštvo podiglo još jednu optužnicu

Kurijevo tužilaštvo podiglo je još jednu optužnicu protiv Srbina na KiM.

Tzv. Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu protiv Srbina inicijala M.Gj, koji je osumnjičen za ratne zločine na KiM.

Prema saopštenju Tužilaštva optužnica je podignuta protiv okrivljenog M.GJ, srpske nacionalnosti, iz sela Vitomirica, opština Peć, „zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva, sankcionisano članom 142. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakona Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (u daljem tekstu: ZP-RSFJ) kao zakona koji je bio na snazi ​​u vreme izvršenja krivičnog dela“.

„OVO NIJE NORMALNO“: Rama OŠTRO na Kurtija, kritike sa svih strana

Kako se navodi u saopštenju, optuženom se stavlja „na teret da je tokom rata na KiM, od januara 1998. do 21. juna 1999. godine, u selu Ozdrim u opštini Peć, kao pripadnik srpskih policijskih i vojnih snaga, 07.05. 1999. godine, učestvovao u opkoljavanju sela Ozdrim, a potom pucao na civilno stanovništvo i započo vojno-policijsku ofanzivu, u kom slučaju je ubijeno (19) civila albanske nacionalnosti“.

Tužilaštvo je saopštilo da je istraga pružila dovoljno pravnih činjenica koje dokazuju osnovanu sumnju da je okrivljeni, u dosluhu sa drugim pripadnicima srpske policije i vojnih snaga, učestvovao i doprineo izvršenju krivičnog dela za koje je je optužen.

Okrivljenom je izrečena mera obezbeđenja – pritvor, po rešenju sudije za prethodni postupak do nove odluke suda, navedeno je u saopštenju.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter