Izvor: B92
29.10.2023 u 22:30
0

OD VRNJAČKE BANJE DO GOČA ŽIČAROM: Evo ko finansira gradnju i čemu će sve služiti gondola „Novak Đoković“

Država će dati deo sredstava za gradnju gondole Vrnjačka Banja-Goč.

Predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović izjavio je da je na nedavnom sastanku sa predsedsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem „data saglasnost, podrška i učešće države u projektu izgradnje gondole Vrnjačka Banja-Goč“.

On je dodao da je projekat ocenjen kao projekat od nacionalnog interesa i da će država u njemu participirati svojim sredstvima zajedno sa porodicom Đoković.

Projekat je vredan 60 miliona evra. Gondola duga 7,1 kilometara imaće 112 kabina i 47 stubova na trasi.

Jedna će kabina, prema rečima Đurovića, biti poslovna, za održavanje poslovnih sastanaka, a jedna za održavanje venčanja, što će, kako je kazao, biti svojevrsna atrakcija.

U završnoj fazi je Nacrt plana generalne regulacije Goča, koji će regulisati tipove gradnje na ovog planini, materijale koji će moći da se koriste za izgradnju individualnih objekta i slično.

Kako je ranije najavljivano, gondola će poneti ime Novaka Đokovića, a na međustanici i izlaznoj stanici u planu je i restoran, suvenirnica, bob na šinama i ziplajn.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter