20°C

Beograd

Photo: Vojska Srbije

Izvor: Vojska Srbije/HappyBSC

ONI BRANE NAŠE NEBO Pripadnici 250. raketne brigade obučavaju se na raketnim sistemima "kub" (FOTO)

U divizionima 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva naoružanim raketnim sistemima „kub“ realizuje se obuka profesionalnog sastava Vojske Srbije na ovom sistemu za uništavanje ciljeva koji lete na malim i srednjim visinama. 

U skladu sa namenom, obuka se realizuje za rukovanje i osnovno tehničko održavanje, a prema planu i programu obuke težište u ovom periodu je na uvežbavanju taktičkih radnji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Obuka za rukovanje sistemom protivvazduhoplovne odbrane „kub“ sastoji se od niza radnji koje obavljaju poslužioci, kao što su posedanje položaja, prevođenja samohodne raketne baterije u pripravnost za dejstvo, otkrivanje i praćenja ciljeva u vazdušnom prostoru i priprema za izvršenje gađanja. Kako bi ocena gađanja bila maksimalna i dodeljeni zadatak u potpunosti realizovan, neophodno je konstantno uvežbavanje raketnih jedinica u skladu sa definisanim standardima i normama.

U raketnim jedinicama bitan faktor predstavlja i obuka za održavanje raketnog sistema. Ona obuhvata podešavanja radarske stanice za osmatranje i navođenje i samohodnih lansirnih oruđa, kao i održavanje raketa, koje se realizuje na tehnološkoj traci u raketno-tehničkoj bateriji.

Realizacijom ove obuke i neprekidnim usavršavanjem pojedinaca i posluga održava se i unapređuje visok nivo obučenosti i borbene gotovosti 250. raketne brigade za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije i izvođenje defanzivne operacije protivvazduhoplovne odbrane.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar