28°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: tanjug

DAČIĆ O PROTESTIMA: Imate situaciju "Leži dig se, ustaj, sedi"

Potpuno je jasno da su protesti strategija da se destabilizuje Srbija, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da protesti nemaju veze sa epidemiološkom situacijom, već da je virus korona i najavljene mere protiv širenja bio samo povod da se ljudi izvuku na ulice.

Podsetio je da je još prve večeri protesta kazao da to nema veze sa virusom korona, jer se i tada pokazala nasilna strana protesta.

"Bilo je nasilnog upada, napada na policiju, policija je te večeri pokazala suzdržanost, nije ih ni bilo u dovoljnom broju baš zato da se ne bi izazvale negativne reakcije tako da je bilo jasno da je bio pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti, destabilizacije vlasti i na taj način destabilizacije cele Srbije", kazao je Dačić.

PROČITAJTE I OVO

DAČIĆ: Odluke o odvaranju granica menjaju se svakog dana, Grčka ima interes DA OTVORI zbog turizma!

Oglasio se BRANKO RUŽIĆ: Dobro sam, biću 14 dana u izolaciji!

Petar Škundrić stao U ODBRANU SINA: On nije RAZBIJAO, SAMO JE SVRATIO na DEMONSTRACIJE!

Ne zanemarujte OVAJ SIMPTOM! On ukazuje na KOVID INFKCIJU!

Danas je CRVENO SLOVO! OVO nikako NE SMETE da RADITE!

Navodi da ni do dana današnjeg ne padaju maske i ne zna se ko u stvari stoji iza protesta.

Dodaje da je situacija takva da opozicija dolazi na proteste, ali da se nisu proslavili, kao i da ne žele da prihvate odgovornost za nasilje, a žele benefite.

S druge strane su, kako kaže, desničarske organizacije, koji ne žele da vide opoziciju.

"Imate situaciju koja me podseća na pesmu Bore Ðorđevića ''Lezi, dig se, ustaj sedi''., Jedan dan imamo nasilje, pa sede, pa ponovo nasilje. Potpuno je jasno da je reč o strategiji da se destabilizuje Srbija i nanosi se velika šteta slici naše zemlje", navodi ministar.

Smatra da destabilizaciju pokušavaju sa raznih strana i domaći i strani faktori i u tom smislu kaže da strani faktor želi da oslabi poziciju Srbije pred predsednikovo učešće na konferenciji na kojoj će biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine onlajn, a uživo u četvrtak.

"Mnogi strani faktori žele političku destabilizaciju Srbije, svako bi hteo da ovaj region učini nestabilnim da bi njihova uloga bila što značajnija, jer ako je stabilno, onda su oni beznačajni", ističe.

Naglašava da demonstracije nanose štetu u smislu slike Srbije, ali da država nije uzdrmana jer ne može se na ovakav način destabilizovati.

"Država će se izboriti sa huliganima", ističe šef srpske diplomatije.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti