14°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/happytv

Izvor: tanjug

MINISTARKA PRAVDE PORUČILA: Utvrdiće se ko je izneo u javnost iskaze Belivuka i Miljkovića

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je večeras povodom objavljenih iskaza Belivuka i Miljkovića da je evidentno da je neko u postupku izvršio krivično delo i bez ovlašćenja tužioca izneo odbranu okrivljenog u javnost.

- Ko je to, to će se sigurno utvrditi u narednom periodu -  rekla je Popović odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije.

VAŽNO

PETKOVIĆ SAOPŠTIO: Dragici Gašić obezbeđeni lekovi i nova vrata

VUČIĆ IZ SKOPLJA: "Dijalog Beograda i Prištine je nemoguće nastaviti konstruktivno dok Kurti njega ne opstruira" (VIDEO)

MINISTAR VULIN PORUČIO: Niko nije jači od države i zakona!

PUTIN POSLAO POMOĆ: Ruski avioni gase vatrenu stihiju u Turskoj! (FOTO)


Ona je navela da svaki okrivljeni ima pravo da iznosi odbranu na način kako smatra da njemu najviše ide u prilog u smislu oslobođenja od krivičnog gonjenja, međutim, kako kaže, u ovoj situaciji vezano za portalkoji je objavio iskaz Belivuka i kasnije Miljkovića je neverovatmo da se to uzima kao utvrđena istina.

- To su samo njihvi inicijalni iskazi i postavlja se pitanje na koji način su njihovi iskazi dopseli u javnost imajući u vidu da je u toku pretkrivični postupak, odnosno istražni postupak -  rekla je Popović.

Popović je takođe ukazala da svedoci moraju da govore istinu, jer se zaklinju u sudu, a ukoliko budu iznosili laži prilikom davanja iskaza, to je, ukazuje ministarka, krivično delo davanje lažnog iskaza.

Odgovarajući na poslaničko pitanje Dragana Markovića Palme u vezi sa slučajem predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa i prijave njegove bivše supruge za fizičko nasilje, Popović je rekla da se i dalje čeka reakcija nadležnog tužilaštva.

- Nažalost ta dela zastarevaju u određenom roku, mi u eventualnim izmenama zakonskog teksta možemo da predvidimo da određena dela nasilja ne zastarevaju. Sada je to rezervisano za ratne zločine i teža dela -  rekla je Popović.

Popović je rekla da može da uputi takav predlog Ministarstvu pravde imajući u vidu da će se u narednom periodu menjati i Krivični zakonik i Zakonik o krivičnom postupku.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar