1°C

Beograd

Photo: Tanjug/Screenshot

Izvor: Tanjug

PREDSEDNIK SA ORBANOM: Pruga će doneti VELIKE I KONKRETNE rezultate - RADOVI GOTOVI DO NOVEMBRA SLEDEĆE GODINE! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Mađarske Viktor Orban prisustvuju ceremoniji obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš - državna granica sa Mađarskom - (Segedin)

Obraćanje Aleksandra Vučića

Predsednik Srbije govor je počeo mađarskom poslovicom "Ko sme taj pobeđuje".

- To je karakteristika svega što je Orban uradio u odnosima sa Srbijom i ja sam mu zahvalan što je napravio potpuno nove odnose, odnose u kojima mi Srbi verujemo da će snažnija Srbija značiti i snažniju i jaču Mađarsku. Tako smo i sigurni da snažna Mađarska znači snažnu i jaku Srbiju.

Istakao je da je srećan što danas može da izgovori te reči.

Rekao je da je predviđeni datum završetka radova na ovoj pruzi novembar iduće godine.

- Srbima želim da poručim: Slušao sam Orbana, ljude iz mađarske Vlade, koji su neretko na međunarodnim skupovima imali više želje da učine nešto dobro za Srbiju nego što su imali neki od naših predstavnika. Na poslednjem samitu u Sloveniji i na svim prethodnim skupovima, uvek i na svakom mestu bili su uz Srbiju punim srcem, onako kako nisam siguran da smo mi bili uz naše mađarske prijatelje. Ali, i to se menja - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da će "pruga doneti velike i konkretne rezultate", ali nam i pokazuje da se nalazimo u samom centru Evrope.

- Verujem da možemo da se dogovorimo da damo zajedničko ime i našoj pruzi u budućnosti, neka koja bi mogla da ima mađarsko ime i srpsko prezime, ili obrnuto, kako bi pokazali da smo zajedno.

Predsednik Srbije je napomenuo da je Srbija mnogo toga naučila iz mađarskog iskustva, a danas gleda i kako da reši energentske probleme.

- I tu ćemo da pristupimo zajednički, kao što je bilo u slučaju snabdevanja gasom - dodao je Vučić.

Obraćanje Viktora Orbana

Predsednik vlade Mađarske zahvalio se predsedniku Vučiću što ga je pozvao na današnji događaj.

- Nalazimo se u neobičnoj situaciji, želimo da obnovimo železničku liniju staru 150 godina, ali u stvari postavljamo kamen temeljac, jer ovo je simbol. Simbol saradnje i zajedničkog napretka Mađarske i Srbije koji grade novu zajedničku budućnost. Imamo sporazum sa predsednikom Vučićem koji garantuje da će i Mađari i Srbi imaju podjednake pogodnosti ove saradnje - kazao je Orban.

- Građani oba grada su mnogo izgubili jer je postalo nemoguće saobraćanje ovom železničkom linijom - napomenuo je.

On je poručio da smo "zajedno jači".

Vučić i Orban stigli na Horgoš

Na železničku stanicu Horgoš stigli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Mađarske Viktor Orban.

Građani čekaju predsednika Vučića 

Sat vremena pre dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana na ceremoniju obeležavanja početka radova na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Subotica - Horgoš - državna granica sa Mađarskom, okupio se ogroman broj ljudi. 

Kako mediji saznaju, na Horgošu se okupilo više od 4.000 ljudi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE 

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad