Izvor: Tanjug
15.06.2023 u 15:10
0

MINISTAR VESIĆ PORUČIO: „Inkasanti od naplate putarine doneli državi 21 milijardu dinara u 2022.“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa zaposlenima na naplati putarine u Putevima Srbije o poboljšanju uslova u kojima oni rade.

Vesić je naveo da su inkasanti prošle godine od naplate putarine Putevima Srbije, odnosno državi, doneli gotovo 21 milijardu dinara.

– Više od 1.000 ljudi rade kao inkasanti u Srbiji. Želeo sam da razgovaram o uslovima pod kojima rade, o povećanju o 12,5 odsto koje im je pripada odlukom vlade, kao i svima koji rade u javnoj upravi i preduzećima, kao i o tome šta još možemo da uradimo da uslovi u kojima rade budu još bolji, rekao je ministar.

SASTANAK SA KINESKIM POSLANICIMA: Vesić i Tanaskovićeva na Poslovnom forumu promocije trgovine

Prema njegovim rečima, predizeće Putevi Srbije pripada svim građanima Srbije i inkasanti najbolje znaju kakva se šteta nanosi zemlji i privredi kada neodgovorni političari pozivaju na blokiranje auto-puteva.

– Ovo preduzeće je njihova zajednička kuća i svi koji rade u bilo kom JP u treba da budu zadovoljni. To je Srbija koja napreduje, koja se razvija, koja gradi puteve i u kojoj su zadovoljni svi koji rade i na samim putevima i u privredi, naveo je Vesić.

On je inkasantima poručio da neće biti nikakvog smanjenja plata kako mogu da pročitaju u pojedinim medijima, već da će plate biti veće, a da će se uslovi rada poboljšavati kako država bude gradila nove autoputeve i brze saobraćajnice i kako se bude ekonomski razvijala.

U saopštenju ministarstva dodaje se i da su zaposleni u JP Putevi Srbije Vesiću uručili simboličan poklon, statuu cara Konstantina, u znak zahvalnosti jer je, kako su istakli, on jedini ministar koji ih je ugostio, ručao sa njima i razgovarao o problemima sa kojima se suočavaju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter