Izvor: Tanjug
16.03.2023 u 16:48
0

PETKOVIĆ OŠTRO REAGOVAO NA ODLUKU SUDA U UROŠEVCU: „To je korak ka oslobađanju Kurtijevog ekstremiste“

Odluka tzv. suda u Uroševcu da pripadnika tzv. KBS pusti u kućni pritvor, korak јe ka oslobođenju Kurtiјevog ekstremiste koјi јe želeo da ubiјe Stefana i Miloša na Badnji dan u Gotovuši, dok se Srbima na KiM presuđuju drakonske kazne bez ikakvikh svedoka i materiјalnikh dokaza, napisao je na svom Tviter nalogu direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, reagovajući na današnju odluku suda u Uroševcu.

PETAR PETKOVIĆ PORUČIO: „Vučić je pročitao Kurtija kao otvorenu knjigu – Beograd zna s kim ima posla“

Međunarodni predstavnici dužni su da ovaj slučaj prate s najvećom pažnjom i ne dozvole da se krivac za ranjavanje srpske dece izvuče, napisao je Petković.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zamenilo je meru pritvora merom kućnog pritvora pripadniku KBS Azemu Kurtaju, koji je na Badnje veče pucao na dečake Stefana i Miloša Stojanovića, potvrdio je advokat Miloš Delević.

Azem Kurtaj pucao je na dečake, Stefana i Miloša Stojanovića iz Gotovuše kod Štrpca, na Badnje veče kada su se vraćali iz šume noseći Badnjak.

Tom prilikom Stefan je teško pogođen u rame, a Miloš u ruku. Napadač Azem Kurtaj je ubrzo uhapšen, a takozvana Kosovska policija je tada slučaj okarakterisala kao „pokušaj ubistva“, da bi nedavno tužilac Osnovnog suda u Uroševcu slučaj okvalifikovao je kao „izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter