Izvor: BSC HAPPY
20.08.2023 u 09:36
0

„DANAŠNJI SUSRET IMA POSEBNU SIMBOLIKU“: Predsednik Vučić se sastao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je svaki susret sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, koga smatra prijateljem, izuzetan, ali da današnji ima i posebnu simboliku.

– Danas je veliki mađarski praznik, Sveti Ištvan, čiji su život, poreklo i istorijska uloga u teškim vremenima vladavine, trajno obeležili ove prostore i postavili temelje mađarske suverenosti, kao i regionalnih prilika – rekao je Vučić, a objavljeno je na Instagramu buducnostsrbijeav, nakon njihovog sastanka u Karmelićanskom manastiru.

(UŽIVO) PREDSEDNIKU VUČIĆU URUČEN ORDEN BUDIMSKE EPARHIJE U MAĐARSKOJ: Počastvovan sam i ponosan

Ukazao je da je zato današnji susret poseban, zahvalio Orbanu na velikoj časti i čestitao premijeru i narodu Mađarske praznik.

„Hvala Vam, dragi prijatelju Orban, na ovoj velikoj časti i od srca čestitam Vama i bratskom narodu Mađarske ovaj veliki praznik!“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije se prethodno sastao sa predsednicom Mađarske Katalin Novak, a u popodnevnim satima očekuje ga bilateralni susret sa predsednikom Turske Redzepom Tajipom Erdoganom.

Predsednik Vučić razgovaraće danas i sa srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Budimpešti.

U večernjim satima, sa premijerom Mađarske i ostalim svetskim liderima pratiće ovo sportsko takmičenje, a nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta – Dana državnosti Mađarske.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter