12°C

Beograd

Photo: Youtube, Printscreen/zoram milanovic

Izvor: tanjug

PREDSEDNIK HRVATSKE: Prosperitet jugoističnih zemalja u interesu Hrvatske!

Golden Rose ad

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da je prosperitet jugoistočnih zemalja u interesu Hrvatske.

- Zato je Hrvatska jedan od najvećih zagovarača njihovog ulaska u Evropsku uniju. Demokratska transformacija i vladavina prava su pritom ključni. Bosna i Hercegovina da bi krenula napred treba okvir koji se temelji na principima federalizma, decentralizacije i legitimnog predstavništva. Koncept konstitutivnog naroda često je pogrešno predstavljen kao prepreka jednakim pravima svih građana. Reforme u BiH su neophodne- rekao je Milanović u utorak za medije.

PROČITAJTE JOŠSKANDAL U UN: Komšiću dozvoljeno da se obrati, Dodik odmah reagovao!

On je dodao da Hrvatska još traži 1.858 svojih građana koji se vode kao nestali u ratu na prostoru bivše Jugoslavije.

PROČITAJTE JOŠKORONA U REGIONU: Skače broj novoobolelih!

- To je dugotrajan teret za porodice, ali i za društvo koje želi da krene dalje. Priznajem da ne shvatam zašto ne dolazi do deljenja informacija, zašto nema pristupa arhivama o mogućim lokacijama masovnih grobnica- dodao je Milanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad