Izvor: AGENCIJE
10.04.2024 u 11:48
0

DODIK BEZ KALKULACIJA: Jasno ću reći da Republika Srpska nije za pristupanje NATO

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je danas za RTRS da će sagovornicima u francuskom Senatu jasno reći da RS nije za pristupanje NATO i informisati ih o odlukama, kako je kazao, "lažnog visokog predstavnika" Kristijana Šmita koje su ugrozile put Bosne i Hercegovine (BIH) ka Evropske unije (EU).

„Sramna je uloga Šmita i onih koji ga podržavaju – Britanaca, Amerikanaca i Nemaca. Oni su zaustavili taj put, a to se može rešiti tako što će se povući te odluke“, rekao je Dodik za RTRS, ponavljajući da će RS, ukoliko ne budu povučene odluke Šmita, doneti svoj izborni zakon i sprovesti izbore.

LUGUMDŽIJA RIZIKUJE ODGOVORNOST: Kabinet Cvijanović upozorio Misiju BiH u UN

Mi želimo mir, stabinost i da se uvažava srpski nacionalni interes, kao što se uvažavaju drugi interesi. Kosovo ne može da se otme Srbima i ne može da se urušava RS, poručio je Dodik.

Tokom trodnevne posete Parizu, predsednik će razgovarati i sa predstavnicima srpske dijaspore u Francuskoj, ali i sa brojnim predstavnicima javnog, političkog, kulturnog i ekonomskog života Francuske.

Dodik je posetio je i crkvu Svetog Save u Parizu, gde ga je dočekao episkop zapadnoevropski Justin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter