Izvor: Tanjug
18.01.2023 u 12:49
0

DODIK SE NE LIBI DA KAŽE SVE U LICE: „Izjave Kristijana Šmita su irelevantne i ne odnose se na Republiku Srpsku….“

Dodik je u izjavi za tamošnje medije ponovio da je Šmit nelegalni visoki predstavnik.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je poručio da su sve izjave Kristijana Šmita, koji u Srpskoj nije priznat kao visoki predstavnik, uključujući i one o proslavi Dana Republike – 9. januara, irelevantne i ne odnose se na Republiku Srpsku. Republika Srpska ne priznaje Šmita za visokog predstavnika jer nije imenovan u skladu sa procedurom u Savetu bezbednosti UN.

DODIK OŠTRIM NARATIVOM O POTENCIJALNIM METAMA: „Prestati sa praksom zloupotrebe zajedničkih institucija!“

Dodik je u izjavi za tamošnje medije ponovio da je Šmit nelegalni visoki predstavnik. Šmit je u jučerašnjem intervjuu sarajevskom Oslobođenju rekao da naredne godine neće biti obeležavanja 9. januara, Dana Republike Srpske na dosadašnji način.

Predsednik NSRS Nenad Stevandić rekao je da je Srpska više zainteresovana za budućnost u BiH, nego Šmit koji nema legalitet Saveta bezbjednosti UN, te poručio da Srpska što su veći pritisci sve grandioznije slavi Dan Republike.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Neizvesna je njegova budućnost na toj funkciji bez tog legitimiteta. Što se tiče pritisaka i stvaranja loše atmosfere o 9. januaru, valjda su svi shvatili da mi, što su veći pritisci na Republiku Srpsku, slavimo sve grandioznije“, rekao je Stevandić za Glas Srpske.

On je ponovio da će se Dan Republike Srpske uvek slaviti. „Uvek će biti prijema, svečanih akademija, defilea, dodele odlikovanja. Niko, osim nas, na to ne može uticati„, rekao je Stevandić.

Savetnik predsednika Republike Srpske Radovan Kovačević je za banjalučki portal srpskainfo komentarisao izjavu Šmita i poručio da će o proslavi Dana Republike Srpske, 9. januara, odlučivati isključivo institucije Srpske, a ne, kako je kazao, „bilo koji Šmit ili Štrumpf“.

„To treba da bude svima potpuno jasno“, naveo je Kovačević i dodao da kada je reč o Šmitovoj izjavi o porukama mira i pomirenja, kaže, da to razume kao da je Šmit pozdravio način na koji je proslavljen Dan Republike sa koga su poslate poruke pomirenja i razumevanja iz Srpske prema BiH, regionu i svetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter