Izvor: Tanjug
29.06.2023 u 15:28
0

STAV HRVATSKE JE JASAN, PLENKOVIĆ PORUČIO: „Želimo deeskalaciju sukoba na KiM“

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da je stav Hrvatske da želi deeskalaciju sukoba na KiM, nakon svih incidenata kojih je bilo dosta u poslednjih nekoliko meseci.

On je novinarima, uoči početka samita Evropskog saveta rekao da je druga poruka da žele da se što pre održe novi izbori u opštinama sa srpskom većinom na severu Kosova i da oni moraju da budu bezbedni.

BORELJ SUPTILNO UPUTIO PRETNJU? „Ako se situacija na Kosovu ne smiri, to će imati svoju cenu“

– Na prošlim izborima je bio bojkot. Bio sam u Podgorici, razgovarao sam sa predstavnicima Kosova, čuo sam se i sa premijerom Kosova Aljbina Kurtija. I u Vojvodini sam razgovarao sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić. Dobio sam stavove oba lidera. Postoji spremnost da se održe izbori, ali oni moraju da budu sveobuhvatni. Ako budu bojkotovani, onda ćemo se ponovo naći u istoj situaciji. Hrvatska želi mir, deeskalaciju i nove izbore i da dođe do funkcionisanja koji će biti u skladu sa ustavom zemlje, rekao je on.

On je kazao i da smatra da bi Beograd trebalo da pozove srpsko stanovništvo na severu Kosova da učestvuju na izborima. Dodao je i da je organizovan prijem za Hrvatskoj, koja obeležava 10 godina od ulaska u EU.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter