Izvor: Happy BSC Portal/Vjesti.me
23.12.2023 u 15:35
0

SKANDAL U BUDVANSKOJ ŠKOLI: Otac falsifikovao školska dokumenta svoje dece, direktor podneo prijavu

Direktor budvanske srednje škole "Danilo Kiš" Krsto Vuković policiji je podneo prijavu protiv S.M. zbog sumnje da je lažno prikazao da je njegova ćerka pohađala školu iako o tome nema dokaza.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i inovacije saopštili su da je Vuković to prijavio nakon što je S.M. u oktobru podneo zahtev da se iz škole koju je navodno pohađala u Srbiji njegova kćerka prepiše u budvansku srednju školu.

– Uprava škole je posumnjala u verodostojnost dokumenata za A.M. i kontaktirala direktora škole na koju se vode dokumenta za A.M. Od škole je stiglo obavještenje da A.M. nikada nije bila učenik te škole. Iz tog razloga je izvršena dodatna provera za dokumenta starije ćerke S.M. i utvrđeno je da se takođe radi o falsifikatu – navodi se u saopštenju Ministarstva.

SRPKINJA UHAPŠENA U BUDVI: Sumnjiči se za krađu u nekoliko gradova, snimile je nadzorne kamere

Iz tog Vladinog resora tvrde da je S.M. isto učinio i prilikom upisa najmlađe kćerke u Osnovnu školu “Ivo Vizin” u Prčanju, zbog čega je direktorica škole Petra Ćetković protiv njega podnela krivičnu prijavu.

– U vezi navedenog, obavešteni su svi nadležni državni organi, koji su nas informisali da preduzimaju aktivnosti u okviru svojih ovlašćenja. Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija pozdravlja ažurnost direktora škola u Budvi i Kotoru i apeluje na sve činioce u sistemu na dodatnu pažnju i odgovornost u cilju otkrivanja i suzbijanja ovakvih pojava – piše u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter