6°C

Beograd

Photo: Printscreen/Youtube/Arkive

Izvor: Tanjug

Francuzi privremeno izuzeli pet nuklearnih elektrana od poštovanja ekoloških standarda!

Francuski nuklearni regulator ASN odobrio je privremeno izuzeće za pet nuklearnih elektrana od pravila o ispuštanju tople vode u reke kojim se možda krše ekološki standardi, pošto se zemlja bori sa energetskom krizom.

ASN je odobrio zahtev da se nuklearke Buže, Sent Albon, Trikastan, Blaje i Golfeš održe u funkciji, čak i ako voda koju ispuštaju premašuje dozvoljeni temperaturni limit, navodi se u dokumentu objavljenom na veb stranici operatera elektro mreže RTE, prenosi "Blumberg".

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ovo izuzeće donosi izvesno olakšanje na napetom evropskom tržištu električne energije, gde su cene blizu rekordnih nivoa jer je prolongiran toplotni talas izazvao poremećaje na rekama i vodnim putevima koji se koriste za transport goriva i hlađenje elektrana.

Prema pravilima, farncuska elektroprivreda EDF mora da smanji ili čak da zaustavi proizvodnju kada temperature reka dostignu određeni prag, kako bi se osiguralo da voda koja se koristi za hlađenje postrojenja neće štetiti životnoj sredini kada se ponovo vrati u vodne tokove. Izuzeće od tog pravila će biti na snazi do 11. septembra.

OVAJ PAR JE NA PREVARU PREŽIVEO TITANIK I TO IH JE CEO ŽIVOT PROGANJALO: Njihova sudbina svet je potpuno paralisala!

Procenjuje se da će visoke temperature i ove nedelje pogoditi Francusku, Veliku Britaniju i Nemačku. Vodostaj na Rajni, najvažnijoj evropskoj reci za transport robe, toliko je nizak da će reka uskoro praktično biti zatvorena za saobraćaj, dodaje "Blumberg".

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar