22°C

Beograd

Photo: FOTO TANJUG STRAHINJA ACIMOVIC

Izvor: Tanjug

LAUREAT KARAĐORĐEVE ZVEZDE Evo kako glumac Miloš Biković doživljava Vidovdan!

Glumac Miloš Biković, koji je na prijemu povodom Vidovdana odlikovan Karađorđevom zvezdom drugog stepena, istakao je da biti odlikovan baš na Vidovdan predstavlja i čast i obavezu.

Biković za Tanjug kaže da je za njega današnji događaj lično dirljiv jer je, kako navodi, Karađorđeva zvezda nasleđe i simbol nečega što je staro više od 800 godina i jednog pogleda na svet.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

"Karađorđeva zvezda baštini kosovsku tradiciju, a na Vidovdan se desila Kosovska bitka i onda bismo mogli da kažemo da je Vidovdan praznik jednog pogleda na svet, koji je pomešan i sveobuhvatan", navodi Biković.

Dodajući da bi Vidovdan neki nazvali kontraverznim praznikom, Biković kaže da bi to učinili oni koji ga ne shvataju pravilno.

"Ako ga shvatite pravilno, on ima pomešana osećanja tuge i radosti, žrtve i pobede i baš zato što je tako sveobuhvatan, kao i sam život, on jeste jedan od najboljih praznika života", rekao je poznati glumac.

SRBIJA GAJI POŠTOVANJE PREMA NJIMA Evo ko su sve laureati Vidovdanskih odlikovanja!

Kada bi Vidovdan posmatrao kroz simbole, za Bikovića on bi imao simbol mača, ali onog mača koji je donet sa neba na zemlju, ne zato da bi doneo razdor, već da bi rasekao granicu između onoga što je važno i onoga što nije važno.

"Taj mač bi napravio granicu između onoga što je ljudski, duhovno, od onoga što je privremeno, ovozemaljsko i onoga što može čoveka na neki način da obmane. Mene Vidovdan tome uči", poručio je Biković.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar