9°C

Beograd

Photo: Printscreen/youtube/ Bokina kuhinja

Izvor: Informer

SLADOLED TORTA: Osvežava u letnjim danima!

Sladoled torta je najbolje osveženje kada su vrućine. Ne peče se, pa ne morate da provedete puno vremena u kuhinji, a šporet vam treba samo da istopite margarin. Zbog svoje jednostavne pripreme i osvežavajućeg ukusa biće vaš prvi izbor. Namirnice koje idu u ovu tortu svi vole, tako da će se tražiti parče više.

VAŽNO:

(UŽIVO) VUČIĆ SE OBRAĆA IZ SKOPLJA: Mini Šengen dobija novo ime, predsednik najavio potpisivanje tri važna sporazuma!

ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA !Uvodi se treća doza

PRONAĐENI RODITELJI NAPUŠTENOG DEČAKA! Majka prijavila nestanak policiji u vidno alkoholisanom stanju!

TABAKOVIĆ SE OGLASILA: Rast deviznih rezervi nastavljen i u ovoj godini!

Sastojci:

500 g mlevenog keksa 
100 g istopljenog maslaca
2 kašike šećera u prahu 
300 g krem sira 
500 g slatke pavlake
150 ml mleka 
100 g čokolade 
malo voća po želji 

Priprema:

Keks, istopljeni maslac i mleko prvo promešajte kašikom, pa rukama dobro sjedinite. Kalup obložite kesom ili folijom, pa utisnite keks na dno i po ivicama. Ohladite u frižideru. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte krem sir i šećer u prahu i sjedinite.  Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u prvi dodajte sitne komadiće čokolade i promešajte, a u drugi deo voće. Preko keksa prvo stavite fil sa čokoladom, pa sa voćem. Preko pospite još malo mlevenog keksa i ostavite da se stegne u frižideru. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar