2°C

Beograd

Photo: HappyBSC/Pixabay

Izvor: Glossy.rs

ISHRANOM DOVEDITE PSIHIČKO STANJE U BALANS: Ove moćne namirnice treba konzumirati ukoliko ste pod hroničnim stresom!

Postoje namirnice koje različito deluju na naše psihičko stanje, pa nalazimo nekoliko malih trikova šta bi trebalo da jedete ako imate određene tegobe. Tradicionalno, mentalni problemi se leče psihoterapijom, savetovanjem, nekad i hospitalizacijom, što je naravno ispravno, ali postoje i drugi načini kojima možemo pomoći sebi, ali ne i izlečiti u potpunosti. 

OČISTITE ORGANIZAM I PROBAVNI SISTEM DAROVIMA PRIRODE: 4 najmoćnija BILJNA ČAJA koja će vas preporoditi!

Depresija i anksioznost su danas jako česta pojava, skoro da ne postoji osoba koja se nije srela sa anksioznošću ili sa napadom panike u današnje vreme. 

Postoje neki malii recepti za ublažavanje osećaja depresije i anksioznosti uz pomoć određene ishrane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 Za depresiju - Mediteranska dijeta

Jedno istraživanje je pokazalo da ishrana bogata voćem, povrćem i celim žitaricama, kao i mahunarkama i crvenim mesom može da smanji za 10 odsto šanse da razvijete simptome depresije. Da biste poštovali ovu ishranu, potrebno je da u svoj jelovnik uvrstite i ribu , maslinovo ulje, mlečne proizvode i orahe. Ono što bi trebalo da izbegavate je prženo meso,  peciva i zaslađena pića.

Protiv stresa i anksioznosti 

 Ograničite alkohol, ugljene hidrate i i kofein. Zanimljivo je jedno istraživanje koje je dokazalo vezu između anksioznosti i visokog unosa masti, a istovremeno malog unosa voća i povrća. Umesto navedenih stavki koje morate da ograničite, bitno je da unosite namirnice koje neće izazivati upalu organizma.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Za raspoloženje i mentalno blagostanje

Za popravljanje rapoloženja potrebna je i dobro balansirana ishrana sa visokokvalitetnim nutritivnim vrednostima. Na primer, tri studije su pokazale da više voća i povrća utiče tako da manje brinete, manje se stresirate, dok jedna studija pokazuje da što je veći kvalitet ishrane, to je bolje i raspoloženje i životno zadovoljstvo.

Neki od neophodnih sastojaka svake ishrane koja je odlično balansirana između fizičkog i mentalnog zdravlja su magneziju, gvožđe, cink, omega 3, vitamini B kompleksa, kao i vitamini A i C.

*Gledajte "Happy" kablovske kanale i to: "Moje happy društvo", "Moj happy život", "Moja happy zemlja" i "Moja happy muzika".
Program se emituje kod kablovskih operatera "IrisTV" i "Supernova", a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
"Moje happy društvo" - IrisTV / 171 ; Supernova / 71
"Moj happy život" - IrisTV / 172 ; Supernova / 72
"Moja happy zemlja" - IrisTV / 173 ; Supernova / 73
"Moja happy muzika" - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

TagoviNastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar