Izvor: BSC Happy/telegraf.rs
20.11.2023 u 09:34
0

ZAMKA-REČENICE: Ovo ne govorite partneru, ako želite da ostanete u vezi

Kažu da treba biti iskren u svakom odnosu, pogotovo u partnerskom. Međutim, da li je to uvek pametna ideja? Stručnjaci tvrde da postoje rečenice koje treba izbeći ako želite da ostanete u vezi.

Smiri se!

Šansa da se neko smiri, kada mu kažete da se smiri je realno minimalna. Tačnije, ravna nuli. Time, možete možda ućutkati nekoga na trenutak, ali mu niste umanjili bes ili nervozu. Ako je i kada je vaš partner ljut, bolje je pustiti ga da to ispusti. Ovo može samo dovesti do još veće vatre. Ako im kažete da se smire, samo se osećaju kao da ih ne slušate, a vi ste fokusirani na njihovu fizičku reakciju, ali ne i na mentalnu patnju koju opisuju.

Preteruješ

Ovo je skoro pa iste težine kao i „smiri se„. Kad god vaš partner ima neku burniju reakciju na nešto što ne razumete, saslušajte ga razumno. Možda su osetljiviji od vas ili imaju opravdane razloge da reaguju na određeni način. Ova fraza samo negira njihovo iskustvo i odbacuje. Takođe, nabacujete im osećaj da ih ne razumete ili da ne uvažavate nešto što je njima bitno.

Ako ćemo ovako nastaviti, bolje da raskinemo

Ovde je ključna greška „Bolje da raskinemo“- fraza. Zašto biste to izgovarali? Koji je razlog? Ako čekate da ga to umiri, ućutka ili slično, veoma lošom taktikom se služite. Pominjanje raskida i razvoda tokom svađe samo naglašava mogućnost toga. Što se ove pretnje više ponavljaju, odnos se dalje kreće ka tome kao mogućem rešenju. Ove pretnje stvaraju strah od napuštanja kod partnera. Ponovljene prazne pretnje mogu na kraju dovesti do raskida ako partner odluči da mu je dosta. Svađate se jer vam je stalo, ne zato što želite da raskinete, jer da je tako, ne bi vas zanimalo da sa nekim počinjete neku raspravu ko vam je nebitan.

Šta si ti ikada učinio za mene?

Ovo pominjati kada je neka manja rasprava ili svađa u pitnaju je nepotrebno. Često se dugotrajna ogorčenost nagomilava i eksplodira kao agresija. Okrivljavanje se očekuje kada osećate da vaše potrebe nisu zadovoljene ili vaš partner ne čini dovoljno. Ali šta ako ste prevideli male napore koje oni ulažu? Ova izjava obezvređuje sve njihove napore u vezi i izaziva podjednako ljuti odgovor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter