Izvor: BSC Happy
05.05.2023 u 21:13
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Ovo je model nacizma, kucnuo je čas“

U večerašnjoj emisiji „Aktuelnosti“, na 436. dan rata u Ukrajini, govorimo o nizu terora i masovnih ubistava u protekla dva dana koja su Srbiju zavila u crno, ruskim klizećim bombama koje uteruju strah u kosti ukrajinskoj vojsci, odogovu Kijeva u vidu aviona F-16 i poruci Orbana da je Rusiju nemoguće pobediti.

Gosti emisije su: Nebojša Obrknežev, Centar za društvenu stabilnost, prof. dr Miloš Laban i Vladan Glišić, advokat.


Vladan Glišić smatra da su zapadne vrednosti dovele do dekadencije u kojoj se nalazimo

– Mi smo dobili da globalizacija vodi ka vesternizaciji. Mi što imamo kao posledicu to je da je priča o tome da je zemlja na koju se treba ugledati SAD, da su to modeli koje treba da uvedemo u svoje društvo. Roditelji su ljudi koji su ostvarili zavidne karijere, oni su se odrekli vremena u porodici, drugi koji nemaju karijere se isto ne posvećuju porodici, napravljeno je da deca što manje budu u porodici kao i roditelji, onda su deca preopuštena internetu, naročito mračnoj strani – kaže on.

Advokat navodi da je moć industrije video-igara zloupotrebljena

– Video-igrica je ona koja svojom realnim prikazivanjem devastacije ljudskog tela, navikava decu da takvi prizori ih ne šokiraju. Mi smo pred jednim banalnim zlom koje dolazi sa političkog Zapada. Nijednog trenutka nisu zadrhtali pred uništavanjem ljudskog života. „Zli dusi“ najbolje opisuju da je drugi čovek samo sredstvo, to je duhovni model koji dovodi do toga da ovo prsne u glavi deteta na ovaj način – smatra Glišić.

O odnosu slovenskog i ruskog sveta prema drugima i Zapada, naš gost ističe nesumnjivu razliku

Satanistički i totalitarni odnos prema neprijatelju. Mi smo im često zamerali što Rusi ne koriste meku moć. Ne znamo da li je to odluka da se pristojno ponašamo, to je karakteristično za nas istočne modele. Onog drugog oni ne doživljavaju kao ravnopravnog čoveka, čim želite da ga poništite. To su sve modeli koji se uče, to je u „Zlim dusima“, da je u njihovom interesu totalna destrukcija, to je model nacizma, boljševizma… Kada svedete modele na aspekt satanizma lakše sagledavate te iste modele – zaključuje Glišić.


Miloš Laban smatra da veliku krivicu snose promene u obrazovnom sistemu nakon 2000. godine

Uneli su promene u obrazovni sistem tako što se iz njega proterivane tradicionalne i nacionalne vrednosti i ubacivane neke tuđe vrednosti koje su dovele do ovoga. Oba zločinca su rođena posle 2000. Oni si izvrštelji jedne negativne politike, vinovnik svega toga su oni koji su omogućilii da se na našem prostoru prikazuju zločini u onim krimi serijama. Prepušten je taj prosotor onima, a zauzvrat nestale su te krimi serije koje su zanimljive. Sistem obrazovanja se do te mere urušio, do mere da đak učiteljici izmačinje stolciu, a ostali se smeju. Sad se profesori boje đaka, jer je đaku sve dozvoljeno, roditeljima se preti oduzimanju dece ako su malo strožiji – kaže on.

Naš gost je rekao kako zapadni model uspešno deluje u atomizaciji društva

Zaštitom prava deteta se omogućava indoktrinacija, duboka država želi atomizaciju društva. Svako treba da bude indvidua koja misli samo na sebe, nema kolektivne svesti. Mi moramo da reafirimišemo te vrednosti, da vratimo lepe romane, lepe pesme, lepo slikarstvo… smatra profesor.

Očekuje se odgovor Rusije nakon napad na Kremlj, profesor kaže kako su one sve bliže i bliže

– Svakom pametnom čoveku je jasno da predsednik Putin jeste lider više od dve decenije te velike zemljei da je do sada sve što je govorio i ostvario. Stajao je čvrsto iza svojih reči, unatoč zapadu i njihovim vazalima, Ja bih ovde istakao tu činjenicu na tom mestu da je strpljenje Rusije pri kraju. Taj pokušaj napada na Putina pokazuje da je kucnuo čas da vidimo i kazne za taj pokušaj. Mi očekujemo možda preoštre reakcije, koa što je SAD radila u Iraku… Rusija je u situaciji da ratuje na svojim teritorijama, posle vrlo brižjivo sprovedenih referednuma gde se većina izjasnila za to. Ona ratuje na svojim otetim teritorijama, gde su istični delovi Ukrajine oteti od ruskog sveta. Mi imamo posla sa istim zlom i na našem prostoru. Oni nam poturaju nacizam, ovo je najbolji dokaz ova užasna dela za koja nisam mogao da zamislim da će se desiti u našoj zemlji – zaključuje Laban.


Nebojša Obrknežev smatra da Zapad gura Kijev u propast, da bi se potom samo ogradio od odgovornosti

Zapad se ograđuje u svim onim momentima kada se prekoračuje ono šta je njima nedopustivo. Oni se ograđuju od svega što se desi na teritoriji Rusije. Ovo što se desilo u Kremlju. Potpora sama je u toj logistici Zapada. Ako ste, ne direktno nego indirektno involvirani, preuzmite neku odgovornost – to mi nećemo čuti i imamo stav Rusije da je to čin Zapada u sadejstvu sa Ukrajinom – kaže on.

Naš gost je rekao kako ovo nisu prve provokacije i da Moskva zna šta radi

Koliko provokacija je bilo od prošle godine. Zapad je gledao šta će se desiti i imamo Rusiju koja promišljeno sagledava sve šta će uraditi. Mi ne znamo tačno koja je to crvena linija u mislima vrhovnika Rusije. Setimo se novembra/decembra, kada je bila isporuka aviona, imali smo tada opasnu retoriku iz Kremlja pa smo imali utihnuće sa te strane. Rusija se provocira. Ona ima cilj na prostoru Donbasa, imamo ulazak Finske u NATO, pa krimski most, pa potopljeni brodovi, pa rezervoare koji su pogođeni na Krimu, joše nemamo konkretne odgovore – zaključuje Obrknežev.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter