Izvor: Alo.rs
27.10.2023 u 13:51
0

DRUGA STRANA GLAMURA: Evo kako izgledaju stopala manekenki nakon revije

Oduvek se pisalo o drugoj strani glamuroznog sveta modne industrije, posebno o patnji kroz koju prolaze mnoge manekenke, a samo jedna fotografija bila je dovoljna da ponovno pokrene raspravu o gorkoj temi.

Oduvek se pisalo o drugoj strani glamuroznog sveta modne industrije, posebno o patnji kroz koju prolaze mnoge manekenke, a samo jedna fotografija bila je dovoljna da ponovno pokrene raspravu o gorkoj temi.

U septembru se održala Nedelja mode u Njujorku, ali fokus nije ostao na modi i slavnim licima koja su sedela u prvom redu na revijama, već fotografiji koja je osvanula na Instagram profilu National Geographica.

Reč je o fotografiji na kojoj manekenka stoji iza kulisa modne revije, a na kojoj se autorika fokusirala na njene pete. Naime, manekenka je nosila cipele sa dizajnerskim potpisom na stopalima koja su doslovno krvarila.

Manekenke silazile s piste u suzama

“Iza pozornice na Nedelji mode u Njujorku, model čeka znak za pistu. Ultimativni spektakl za modnu aristokratiju, događanje koje se održava dva puta godišnje u Njujorku, Londonu, Parizu i Milanu. Glamurozne revije savršeno su upakovane za fotografe i posetioce u prvim redovima, ali stvarnost iza pozornice malo je drugačija. Manekenke često imaju naporne sate i hodaju nekoliko pista dnevno. Fotografisala sam ove slike iza kulisa i iz prvog reda na nedeljama mode u Njujorku i Parizu.”
Fotografija izmučenih stopala manekenke je u kratkom roku postala viralna, a pokrenuta je rasprava o tome kako bi neudobna odeća na modnim revijama trebala biti zabranjena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by National Geographic (@natgeo)

Jedna modna dizajnerika otkrila je kako joj je bilo da radi na modnim revijama Louis Vuittona, odnosno kako je na svoje oči videla uplakane manekenke krvavih stopala.

“Radila sam modne revije za Louis Vuitton, i manekenke bi silazile sa piste u suzama krvavih stopala iz tih cipela. One koji su plakali bi nazivali neprofesionalnima”, opisala je.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter