Izvor: B92
29.10.2023 u 19:59
0

UŠETALI BEZ ODEĆE: Arheološki muzej u Barseloni otvorio je svoja vrata nudistima ( FOTO)

Arheološki muzej u Barseloni otvorio je na 90 minuta vrata nudistima

Arheološki muzej Katalonije u Barseloni otvorio je u subotu svoja vrata za nudiste, omogućivši zainteresovanima poseban obilazak tokom kojeg su mogli da prošetaju po prostorijama i vide eksponate bez odeće.

Tura od 90 minuta se organizuje u saradnji sa katalonskim naturističkim klubom.

Posetioci su pogledali izložbu fotografija Luiđija Spine Bronka iz Riačea. Na fotografijama se vide dve ogromne grčke bronzane statue golih ratnika iz 5. veka pre nove ere koje su otkrivene 1972. godine u moru u blizini kalabrijskog grada Riačea.

„Želeli smo da se posetioci osećaju isto kao i dela koja gledaju“

„Želeli smo da obilazak učinimo zanimljivijim, a ne tipičan obilazak sa vodičem“, rekao je vodič Edgar Mestre, koji je sam obišao izložbu bez odeće.
„Želeli smo da se ljudi koji dolaze da pogledaju eksponate osećaju potpuno isto kao i dela koja gledaju.“

Na sajtu muzeja posetiocima se nudi mogućnost da se „dive izloženim delima i budu u istoj situaciji kao i statue, potpuno goli i okruženi golim telima drugih ljudi“.

„Iskustvo je isto kao i gledanje radova u odeći, ali razlika je u tome što možda tako bolje razumemo da je golotinja oduvek postojala i da naga ljudska tela nikome ne treba da budu sramota“, rekla je zdravstvena radnica Marta, jedna od nudistkinja iz grupe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter