Izvor: Happy BSC
17.10.2021 u 11:02
0

4 NAČINA KAKO SE REŠITI STRIJA

Ženin najveći neprijatelj su strije.

Ovu su nekoliko trikova kako ih se rešiti na prirodan način.

PROČITAJTE JOŠ: Saznajte da li je BEZBEDNO spavati sa MOKROM kosom

Strije se javljaju kada se koža brzo isteže zbog rasta ili povećanja težine. One nisu znak da nešto nije u redu sa tvojim zdravljem. Ipak, vrlo su estetski neprihvatljive. I muškarci i žene mogu dobiti strije. Trudnoća i pubertet su dva najčešća perioda u životu kada mogu da se pojave strije.

Kokosovo ulje protiv strija

Budući da strije predstavljaju ožiljak od oštećenja kože, kokosovo ulje može brzo pomoći u izlečenju. Pored toga što se kokosovo ulje koristi za bore oko očiju, ima smisla i što se koristi pritiv strija.

Kokosovo ulje je odlično na temu kako se rešiti strija zbog svojih lekovitih svojstava. Dokazano je da zbog svojih protiv-upalnih svojstava pomaže u zaceljivanju rana.

Svakodnevno nanošenje, tj. masiranje devičanskog kokosovog ulja na kožu sa strijama može oduzeti nešto od njihovog crvenog izgleda. Ukoliko nisi alergična na kokos, kokosovo ulje se smatra bezbednim za tebe.

Masaža crnim čajem uklanja strije

Masaža crnim čajem je veoma efikasan i brz način kako se rešiti strija u svom domu. Budući da je bogat vitaminima, mineralima i antioksidantima koji pomažu u smanjenju oštećenja ćelija i kontrolišu pigmentaciju kože – crni čaj ti definitivno može pomoći u borbi protiv strija. 

Pripremi 1 kašičicu soli i 2 kašike praha crnog čaja. Rastvori prah crnog čaja u toploj vodi. Dodaj so, a zatim prokuvaj ovu vodu oko 2 minuta. Pusti da se ohladi 30 minuta. Nanesi dobijeni rastvor na zahvaćena područja kože 3 puta dnevno. Pogledaj rezultate za oko 3 do 4 nedelje i verujem da ćeš biti zapanjena!

Retinol za kožu i protiv strija

Vitamin A se naziva i retinol ili retinoid. Retinoidi čine kožu glatkom i mladom. Koriste se u mnogim kozmetičkim kremama sa retinolom,za kožu  zahvaljujući svom antioksidativnom kapacitetu.

Jednostavno korišćenje topikalnog retinola ili uzimanje vitamina A može doprineti zdravlju i izgledu tvoje kože. Dijeta bogata određenim namirnicama, kao što su šargarepa i slatki krompir, takođe može pomoći da povećaš nivo vitamina A.

Još sada već davne 1996. godine istraživači su identifikovali retinoide kao pomoć u pojavljivanju strija. Zato se danas retinol nalazi u mnogim kremama protiv strija.

Limun za strije

Nanesi 1-2 kašike svežeg limunovog soka kružnim pokretima na strije. Neka ga koža apsorbuje oko 10 minuta. Isperi toplom vodom, pa nanesi hidratantnu kremu.

Takođe možeš dodati kašiku soka od krastavca i jednu do dve kašike graham brašna i napraviti pastu. Nanesi ovo na kožu, ostavi da se osuši 10 minuta i isperi toplom vodom. Ponovi ovo jednom ili dva puta dnevno. 

Korišćenje soka od limuna za strije je još jedan jednostavan način kako se rešiti strija. Sok od limuna je prirodno kiseo, što pomaže u lečenju i smanjivanju strija, akni i drugih ožiljaka na koži.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter