Izvor: Alo.rs
16.09.2020 u 18:47
0

EVO ZAŠTO KOSU TREBA DA PERETE HLADNOM VODOM

Možda vam neće prijati da stalno perete kosu hladnom vodom, ali probajte makar da je ispirate nešto hladnijom vodom nego uobičajeno

Pomisao na hladan tuš i naročito pranje kose možda neće svima zvučati privlačno, ali naučnici su otkrili da to i te kako ima svojih benefita, naročito kada je u pitanju farbana kosa. Ne samo da tuširanje hladnom vodom razbuđuje, već zateže pore na koži i poboljšava cirkulaciju, a pored toga ima posebne koristi za kosu.

TIPOVI KOSE

Topla voda čini da farbana kosa brže izgubi svoju nijansu, a to je zbog toga što podiže spoljni sloj dlake (kutikulu). Prilikom tuširanja i pranja kose hladnom vodom ovaj sloj ostaje zatvoren, a to ujedno dovodi i do toga da vam kosa izgleda glatko i bude sjajna. Hladna voda takođe ne isušuje sloj sebuma koji štiti našu kosu i kožu, tako da folikule ostaju zatvorene, a kosa je jača i otpornija na lomljenje.

PROČITAJTE JOŠ…

USPEŠAN START ĐOKOVIĆA! POBEDIO Karuza u Rimu!

NOĆ ZA NAMA: U dva udesa, dvoje povređeno, uključujući i DETE!

ŠOKANTNO OTKRIĆE NAUČNIKA! Evo koliko dugo ste ZARAZNI nakon korone!  

TAČI: Niko nema pravo da pregovara o ZAJEDNICI SRPSKIH OPŠTINA

Najnovije istraživanje pokazalo: MOŽDANI UDAR prvi simptom KOVIDA-19

Još jedna bitna stavka prilikom pranja kose hladnom vodom je ta da kosa zadržava vlažnost, što pomaže prilikom njenog kasnijeg raščešljavanja i stilizovanja. Ovo je posebno važno za pravljenje bilo koje vrste frizure koja podrazumeva feniranje i tretman kose balzamima ili losionima. Ponekad korišćenjem tople vode nesvesno negiramo efekte ovih proizvoda, a hladna nam pomaže da se iskoriste svi nutrijenti i korisne posledice njihovog korišćenja.

Možda vam neće prijati da stalno perete kosu hladnom vodom, ali probajte makar da je ispirate nešto hladnijom vodom nego uobičajeno, naročito u slučaju korišćenja dodatnih proizvoda za negu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter