Izvor: HappyBSC
19.07.2022 u 21:52
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: „Rusi su uvukli Zapad u zamku iz koje on ne može da se izvuče!“, „NATO želi da ostvari ono što nije uspeo Treći rajh“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na HAPPY TV razgovaramo sa našim gostima.

Gosti večerašnje emisije koji će nam više reći o ratu u Ukrajini i najnovijim aktuelnostima su: politikolog Aleksandar Pavić, general Mitar Kovač , Zoran Anđelković – Centar za mir i toleranciju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ukrajinci su znali da će doći do ovoga još 2014, pa su izmestili svoje avione u prijateljske zemlje i čekali današnji dan“ u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

Više o sukobu u Ukrajini, ali i drugim svetskim događajima, pratite u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Mitar Kovač, general

O daljem toku specijalne operacije u Ukrajini

– Osnovna obeleležja mogu se definisati kroz izolaciju bojišta na operativno-strategijskom nivou, u logističkom smislu uništavanjem opreme, municije, efektiva itd. koji dolaze kao donacije od vodećih zemalja NATO pakta. U zahvatu fronta, najveći napori i intenzitet dešavaju se u zahvatu Donbasa. Vidi se mala pauza nakon 17.,  što je i potrebno nakon oslobađanja nekoliko većih igradova, kao i uvod za oslobađanje ostalog dela Donbasa. Svi napori su usmereni ka tome. Ipak, ne miruje se ni na ostalom delu fronta. Vidimo da se na taktičkom nivou vrši neutralisanje ciljeva i vojnih efektiva i u zahvatu Nikolajevske i Odeske oblasti, a to ujedno govori o strateškim namerama nakon završetka operacija vezanih za Donbas – rekao je general u emsiji „Aktuelnosti“.

NATO je pronacistička organizacija u svom korenu. To je bio 1949. godine. Pokušao je nakon razbijanja Varšavskog ugovora i Sovjetskog Saveza da ostvari ono što nije ostvario Treći rajh i tome prisustvujemo danas. Mnogi analitičari i političari koji objektivno analiziraju ovaj sukob, govore o nedovršenom Drugom svetskom ratu i po svim obeležjima ovaj konflikt jeste to i on se neće završiti samom Ukrajinom. Džaba potoci naoružanja i odluke Evropske unije. Sve će to doprineti produženju krize i završetkom rata kroz dogovor globalnih sila, pre svega kroz dogovor Ruske Federacije, Amerike i Kine  – dodao je general. 

Aleksandar Pavić, politikolog

Jedan od velikih ruskih uspeha jeste taj da oni drže u neizvesnosti neprijatelja, u smislu da niko ne zna tačno šta su konačni ciljevi. Tako je i postavljena stvar. Jasno je bilo od početka kada je Rusija priznala celu Donjecku Narodnu Republiku i Lugansku Narodnu Republiku u njihovim administrativnim granicama. Bilo je jasno u početku da će one morati biti oslobođene. Međutim, kad je rečeno da je cilj demilitarizacija i denacifikacija, to je mnogo šira stvar. Osim toga, ne smemo da zaboravimo ruske zahteve od sredine decembra prošle godine upućene Americi i NATO-u, na koje Rusija nikakav odgovor nije dobila, a to je da se NATO efektivni vrate na pozicije pre 1997. godine. Rusi od toga neće odustati, samo je pitanje kada će to „doći na dnevni red“ tj. kada oni „postave na dnevni red“. Jasno je da Rusi neće stati dok stvarno demilitarizuju Ukrajinu – istakao je politikolog u emisiji. 

– Zadatak ove garniture u Kijevu jeste da izvrši ono zbog čega su tu i postavljeni, a to je da ratuju sa Rusima do krajnjih iscrpljenja Rusije. Međutim, dešava se suprotno – iscrpljuje se Ukrajina. Uz to se dešava još jedna stvar. Ne samo da se demilitarizuje Ukrajina, nego se i demilitarizuje i NATO. Rusi uništavaju celokupno ovo naoružanje što dolazi u Ukrajinu. Time oni prazne zalihe koje imaju NATO, Amerika i zemlje Evropske unije. Izgleda da su Rusi uvukli Zapad u zamku iz koje on ne može da se izvuče. Zapad troši naoružanje, još je sada i jasno da Rusija ima mnogo veći vojno-industrijski potencijal nego što to ima Zapad koji se u stvari svih ovih godina deindustrijalizovao. – dodao je Pavić.

Politikolog je u emisiji rekao i da je deo doktrine NATO pakta maksimalno iscrpljivanje Rusije.

On takođe dodaje i da kada Zapad ratuje, on ratuje totalnim ratom, sve je tu uključeno. 

Nisu uspeli da okrenu ceo svet protiv Rusije. Vidimo da ni celu Evropu nisu uspeli da okrenu protiv Rusije, a to prvenstveno zahvaljujući Srbima – rekao je Pavić.

– Holivud je deo vojno-industrijskog kompleksa – navodi politikolog.

Dodaje i da su Rusi rekli da sa Zapadom više ništa ne mogu da se dogovore, jer oni (Zapad) uvek izigraju.

– Rusi nisu spremni da veruju nikakvim više obećanjima, pa ni sporazumima. Oni shvataju šta se dešava na Zapadu. Dešava se jedno urušavanje sistema, došlo je do nepovratne krize sistema. Vreme radi za Ruse i oni to znaju. Ja sam siguran da oni upravo zato sporo napreduju, jer vide da se razvija politička kriza na celom Zapadu i to njima ide u prilog – istakao je Aleksandar Pavić.

Zoran Anđelković -Centar za mir i toleranciju

Rukovodstvo u Kijevu treba da nađe motivacioni faktor kako bi podigli ili zadržali moral na postojećem nivou, koji je relativno nizak tako što se kaže „vratićemo se na granice iz 1991. godine“ ili  „vratićemo Herson“ itd.  – rekao je Anđelković.

Anđelković ističe da je ideja  da se potpuno okruži Rusija zemljama NATO pakta i da jednostavno taj prostor bude, prag ka ostavrenju onog cilja koji već postoji duže vreme, a to je da se uzme bogati deo Rusije poput Sibira i da se podeli Rusija. 

Dodaje i da Amerikanci  provociraju i smatraju da sve njihovo treba da bude. 

– Ono što Americi odgovara, oni odmah ukinu carine i može da se uveze bez problema – dodao je Anđelković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter