Izvor: BSC Happy/Tanjug
31.07.2023 u 20:42
0

Čovek koji je spalio Kuran kaže da će to činiti dok knjiga ne bude zabranjena

Hrišćanin poreklom iz Iraka, Salvan Momika, koji je danas ponovo spalio Kuran u centru Stokholma, poručio je da će to raditi sve dok švedske vlasti ne budu zabranile tu svetu knjigu.

„Nastaviću dok ne zabrane ovu knjigu“, rekao je Momika.

Momika je u Švedsku došao 2018. godine, a trogodišnju boravišnu vizu dobio je u aprilu 2021. godine. Nakon što je prvi put spalio Kuran, Agencija za migracije pokrenula je slučaj protiv Momike kako bi mu ukinula dozvolu jer je, kako se navodi u saopštenju agencije, dobila nove informacije koje mogu da utiču na njegovo pravo na boravak u zemlji.

SPALJEN KURAN ISPRED DŽAMIJE STOKHOLMU: Čuli se povici „ALAHU EKBER“ i „NEKA GORI“ (FOTO, VIDEO)

Arapski mediji pišu da je Momika 37-godišnji hrišćanin iz distrikta Al Hamdanija, istočno od Mosula, navodeći da je “reč o oportunisti željnom pažnje javnosti“. U Stokholmu i Kopenhagenu danas je ponovo na protestima spaljen Kuran, uprkos tome što su i Danska i Švedska saopštile da preduzimaju mere za ograničavanje spaljivanja Kurana, nakon što je na nekoliko protesta u tim zemljama spaljena islamska sveta knjiga, što je dovelo do zaoštravanja odnosa sa muslimanskim zemljama,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter