Izvor: Tanjug
04.04.2023 u 11:35
3

„KINA NE SME DA BUDE NA STRANI AGRESORA“: Borelj poručio Pekingu da ispuni svoju moralnu obavezu!

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj saopštio je danas u Briselu, posle sastanka sa državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom, da Kina ima „moralnu obavezu“ da doprinese miru u Ukrajini.

„BILI SMO ZAVISNI OD RUSIJE“: Borelj ne želi da ponavlja istu grešku sa Kinom

Kina „ne sme da bude na strani agresora“, kazao je Borelj.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Kine Mao Ning izjavila je danas da njena zemlja ne učestvuje u konfliktu u Ukrajini.

Peking je spreman za dijalog sa EU povodom Ukrajine i snažno i aktivno podržava mirno rešenje krize u ovoj zemlji, rekla je ona.

Mao Ning je izrazila nadu da će EU pokazati „stratešku nezavisnost i političku mudrost“ prilikom rešavanja ove krize i preduzeti korake koji vode ka dugoročnoj stabilnosti u regionu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “„KINA NE SME DA BUDE NA STRANI AGRESORA“: Borelj poručio Pekingu da ispuni svoju moralnu obavezu!”

  1. Ko si ti da Kini govoriš sta će da radi. Zlotvori, ubice, ostavite svet da diše. Nadam se , ali svim srcem, da će uskoro svima vama da dodje kraj. Ovo Bog ne prasta! Dosta ste zla i bede naneli svetu!!

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter