Izvor: Tanjug
04.05.2023 u 08:42
0

SUSRET KATOLIČANSTVA I PRAVOSLAVLJA: Sastali se papa i episkop RPC

Papa Franja razgovarao je danas sa episkopom Antonijem iz Ruske pravoslavne crkve (RPC). Papa je sa episkopom, koji je efektivno drugi najviši zvaničnik RPC, razgovarao duže nego sa drugima tokom njegove audijencije na Trgu Svetog Petra.

Navodi se da je do njihovog razgovora došlo nekoliko dana nakon što je papa dao „zbunjujući komentar“ o tome da je Vatikan uključen u mirovnu misiju kako bi se okončao rat u Ukrajini.

RUŠE ORBANA: Demonstranti napali sedište mađarskog premijera

Po povratku sa putovanja u Mađarsku u nedelju uveče, papu je novinar upitao da li mađarski premijer Viktor Orban i zvaničnici Ruske pravoslavne crkve mogu da ubrzaju mirovni proces u Ukrajini i organizuju sastanak između pape i ruskog predsednika Vladimira Putina, na šta je Franja odgovorio da je misija u toku, ali da još nije javna.

– Kada bude javna, otkriću je“, poručio je papa. Dodao je da je o situaciji u Ukrajini razgovarao sa Orbanom i mitropolitom Ilarionom, glavnim predstavnikom Ruske pravoslavne crkve u Budimpešti. Rojters navodi da su i ruske i ukrajinske vlasti saopštile da ne znaju ništa o bilo kakvoj mirovnoj misiji pape Franje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter