Izvor:
19.04.2019 u 12:15
0

ĐORĐE MILIĆEVIĆ, PRVI PUT POSLE SAOBRAĆAJNE NEZGODE, SAMO ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Potrebno nam je jedinstvo građana!“ (VIDEO)

Gost prvog jutarnjeg programa bio je potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, gospodin Đorđe Milićević.

Đorđe Milićević je prošle godine imao tešku saobraćajnu nezgodu, posle oporavka od šest meseci ovo je njegovo prvo obraćanje za našu televiziju.

Teme o kojima je razgovarao sa našim voditeljskim parom odnose se na aktuelnosti u vezi Kosova i Metohije i predstojećeg današnjeg skupa.

Na samom početku razgovora pitali smo ga o saobraćajnoj nesreći i o prethodnom periodu koji je obeležio njegov život.

Ja moram da Vam kažem da posle svega što sam prošao, to je jedan pakao, ja nerado govorim o tome. To je bio težak period za mene i moju porodicu. Ja se nadam da kao čovek koji je imao samo deset odsto šanse da preživi, danas izgledam sasvim dobro. Tek nakon određenog vremenskog perioda su mi to rekli. Sve vreme sam pratio političku situaciju, jer politika je moj život. Juče sam posle 6 meseci prvi put ušao u parlament. Zahvalio se svojim kolegama na podršci koju su pružili meni i mojoj porodici. 2. Novembar je moj novi rođendan – kazao je gospodin Milićević.

Na pitanje kako je video politička dešavanja u proteklom vremenskom periodu i šta nam je to potrebno za rešavanje pitanja od nacionalnog i državnog interesa, ističe:

Treba da nastavimo sa realizacijom reformskog kursa Vlade Republike Srbije čiji su temelji čvrsto postavljeni 2014. godine i čiji su rezultati vidljivi. Danas ćemo imati dostojanstven odgovor za sve ono što se dešavalo proteklih meseci. Ovo je jedan skup koji će poslati jasne poruke. Ovo je skup koji pre svega predstavlja spremnost predsednika i vlade da otvoreno izađe pred građane i položi račune za ono za šta je preuzela odgovornost. Ali i da izađe sa planom i programom šta ćemo to raditi u narednom periodu . Druga poruka je jedinstvo građana, stabilnost je u ovom trenutku najvažnija. Potrebno nam je jedinstvo građana! Nama je potrebno masovno učešće građana u rešavanju pitanja koja se tiču nacionalnog i državnog interesa – rekao je Milićević.

Ovog jutra, zajedno sa našim gostom dotakli smo se i aktuelnog pitanja o Kosovu i Metohiji, svestan njegove važnosti rekao je:

Dvojni suverenitet ne postoji nigde. Hajde realno da razmišljamo. Srbija je suverena država. Kosovo je za nas deo Srbije. Sa druge strane potpuno je jasna politika Vlade Srbije, Srbija želi u EU, ali će nastaviti da gradi prijateljske odnose sa Rusijom. I kada nam kažu prestanite da lobirate, a mi već šest meseci trpimo takse! Za sve to vreme 13 država je povuklo priznje Kosova. Predstoji nam težak period, razgovori. Veoma su važne poruke koje će danas biti poslate na skupu. Sps deli vrednost i odgovornost koalicije, ponosni smo na rezultate i želimo da damo svoj doprinos u daljoj realizaciji plana i programa. Jaki smo onoliko koliko smo jedinstveni! – zaključio je Milićević.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter