Izvor: BSC happy portal
29.01.2024 u 21:15
1

KULTNA EMISIJA „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Nas tretiraju kao Bliski istok, Izraelu je dozvoljeno da se brani, dok Srbiji nije bilo…

„Ćirilica“ je tok-šou emisija zabavno-političkog karaktera, koja se emituje na Happy TV, svakog ponedeljka od 21 čas.

Emisiju vodi proslavljeni novinar i autor Milomir Marić, a obrađuje mahom političke teme o kojima razgovaraju stručnjaci iz zemlje i regiona.

Večerašnja emisija „Ćirilica“ obara sve rekorde gledanosti, a svoj stav su na goruće teme iz sveta politike dočarali vrsni stručnjaci, a današnja tema ima simboličan naziv „Najnovija kosovska bitka“

VELJKO ODALOVIĆ U „ĆIRILICI“: „Kurti je sada izgubljen u vremenu i prostoru, sebe je predstavljao kao Čegevaru“

Ove večeri gosti su Nebojša Čović, Ljubinka Miličić, Zoran Ćirjaković, Ljubiša Ristić koji su na veoma opsežan način dočarali sve krucijalne tematike.

„Mi smo toliko sporazuma sa njima potpisali da se ne sprovode, zapravo, te im više ništa ne verujem. Ne verujem da će biti formirana SZO, jedanaest godina je prošlo, iskorišćeno je da se kupi vreme, a u tom periodu se prekršili sve moguće osnovne sporazume. Po mom mišljenju je osnovni sporazum Rezolucija saveta bezbednosti 1244. Mi smo 2001. godine potpisali u novembru mesecu zajednični dokument sa UMNIKOM, taj dokument je poslužio sa izlazak Srba na prve izbore na prostore Kosova i Metohije, koje je podržala i SPC u tom trenutku. Taj dokument je garantovao mnogo toga, 20 poslaničkih mesta, da smo tada izašli u malo većem procentu, imali bismo oko 30 poslanika u toj Skupštini. Dešavala se opstrukcija. I tadašnja vlada se podelila. Veliku ulogu je odigrao patrijarh Pavle, koji je izašao i pozvao da Srbi izađu na izbore. Sticajem okolnosti smo morali da se bavimo albanskom pobunom, gde smo imali preko 15.000 naoružanih ekstremista i terorista. Uspeli smo to da savladamo, to je bila alternativa. Dalja destabilizacija Srbije. Na kraju smo to uspeli da okončamo, da vratimo našu teritoriju, kopnenu zonu bezbednosti, vojsku, duge cevi….To je sve posledica kompromisa koji su pravljeni. Uspeli smo da vratimo određene srpske institucije na prostoru Kosova i Metohije, u zdravstvu, obrazovanju, pravosuđu. Napravili smo multietničku policiju“– istakao je u dahu Čović, a potom je Milinčićeva dala svoj sud u vezi sa sudbinom Rusije, sporazumima, ultimatumima koje su davno isprobane i na našem podneblju od strane Zapada.

„Njihovo glavno oružje su mediji, mora da se stvori u svetu slika takve Rusije kakvu propagiraju. Postojao je i period kada Rusija nije  bila sve babroga, i odjednom te ljude treba pretvoriti u monstrume, zločince. Mi smo takođe cilj, na ovom podneblju treba takođe opravdati zločin koji su oni napravili. To je pripremanje sopstvene javnosti, sada se širi na Nemačku“ – rekla je Ljubinka, dok se Ljubiša Ristić dotako problematika Kosova i Metohije, ali retorike globalizma.

„Ja sam rođen u Prištini, ali nikada tamo nisam živeo, moja kuća više ne postoji, tamo je sada neki parking. Ne želim da se bavim ekspret kada je ta tematika u pitanju. Sećam se perioda pre bombardovanja, moj otac je prvi general sa Kosova. Moramo da imamo najjači, intelektualno nadmoćan Institut za Izrael i Palestinu ako hoćemo da razumemo šta se tamo događa. Istorija Kosova i onoga što se tamo dešava, način na koji neka velika sila dolazi, uzima teritoriju, daje nekom drugom, isteruje taj narod odande, sve je to ista priča. Nas tretiraju kao Bliski istok. Danas imamo opštu halabuku protiv nacionalizma u celom svetu, gde se ta retorika o globalizmu, da nisu važne nacije, suverenitet…Izraelu je dozvoljeno da se brani, dok Srbiji nije bilo dozvoljeno“ – bio je jasan, a Ćirjaković je publici dočarao taktiku SAD u svim ključnim situacijama.

„Amerikanci biraju ljude koje žele da budu na pozicijama, ali se veoma lako prilagođavaju. Najbolji primer je Egipat, Mubarak je bio je od njihovih glavnih ljudi, odrekli su ga se u momentu kada su videli ga je nemoguće braniti.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KULTNA EMISIJA „ĆIRILICA“ NA HAPPY TV: Nas tretiraju kao Bliski istok, Izraelu je dozvoljeno da se brani, dok Srbiji nije bilo…”

  1. G.Mariću ,,, prokomentarišite temu iz Slovenije !!! Dolazili su ukrainci u Postojnu da odvedu oko 20 mališana od 3 do 7 god. nazad kao u sirotišta u Ukrajinu ???? Slovenija će ih dati 100 % i boga pitaj gde će ta deca da završe ??? Deca su ovde u dobrim uslovima, lepo već pričaju slovenski ,lepa i zdrava deca !!!! Molim VAS !!!!
    MOŽE I SRBIJA DA IH USVOJE LJUDI KOJI NEMAJU ILI IMAJU DECU !!!!????
    Hvala i lep pozdrav iz Postojne.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter