5°C

Beograd

Photo: Facebook

Izvor: Tanjug

KOVID BOLNICA U NAJVEĆOJ ARENI NA BALKANU: Pogledajte kako će izgledati! (FOTO)

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar najavio je danas da će od sledeće nedelje biti otvorena kovid bolnica u "Štark areni" na Novom Beogradu sa 500 bolničkih kreveta.

Ovu informaciju potvrdio je i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu i dodao da su pripreme počele već danas.

OVO MORATE ZNATI

JOŠ JEDAN CRNI DAN! Za 24 sata 325 novozaraženih od korona virusa, OSAM OSOBA PREMINULO

OD DANAS ŠPANIJA OTVARA GRANICE ZA SRBE Evo koji su uslovi!

VELIKA BRITANIJA otvara granice za SRBE: Putovanje bez KARANTINA!

MASKE NE SKIDAMO DO SLEDEĆEG PROLEĆA! Kon otkriva kada će PASTI BROJ zaraženih i da li ima SUKOBA U KRIZNOM ŠTABU

STAROSEDEOCI AMERIKE OGORČENI NA TRAMPA: "On mrzi Indijance!"

On je na svom fejsbuk analogu, uz fotografiju unutrašnjosti Arene, napisao:

- Tačno je da je Vlada Republike Srbije zatražila od Grada Beograda da se pripremi Štark arena za prijem kovid pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Grad Beograd će uvek uspuniti zahteve koji se pred njega postavljaju u borbi sa epidemijom i Arena će biti spremna onako kako je bila u martu. Pripreme smo počeli već danas.

On je objavio i prve fotografije priprema "Arene" za prijem pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, a prvi pacijenti bi u najveću dvoranu na Balkanu trebalo da budu smešteni već od ponedeljka, dok će još 240 mesta biti obezbeđeno u Ortopedskoj bolnici na Banjici koja se vraća u kovid sistem.

Podsetimo, za vreme prvog udara korone, od marta do maja, nije bilo potrebe da se "Arena" pretvara u privremenu bolnicu, pošto su bili dovoljni kapaciteti Hale 1 Beogradskog sajma. Sada je, međutim, odlučeno da se barem za sada Sajam rastereti, a da pacijenti budu prebačeni u "Arenu" pošto tokom leta nema većih zakazanih manifestacija.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti