Izvor: BSC Happy
14.05.2023 u 14:27
1

ZDRAVLJE I SIGURNOST: Formirana Radna grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih

Radna grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih počela sa radom.

Danas je održana prva sednica Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, koja je formirana odlukom Vlade Republike Srbije u četvrtak.

Radnu grupu, pored predstavnika Vlade Srbije, sačinjavaju Milica Pejović Milovančević, Institut za mentalno zdravlje, dr Tamara Džamonja, predsednik Društva psihologa Srbije, dr Hana Кorać, Institut za mentalno zdravlje, kao i predstavnici Unicefa.

ORLIĆ ZA BSC HAPPY PORTAL: NASILJE, PRETNJE I MONTAŽE – KAKO JE OPOZICIJA OBMANULA SRBIJU 12. MAJA

Radna grupa će koordinisati krizni odgovor na potrebe pogođenih osoba – porodica žrtava, učenika i nastavnika, kroz hitne mere u okviru projekta koje će sprovesti Institut za mentalno zdravlje.

Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvalila se svim članovima što učestvuju u radu ovog tela, jer je od izuzetnog značaja da radna grupa počne sa delovanjem što je pre moguće. Ona je istakla da će Vlada Srbije podržavati, pratiti i koordinisati funkcionisanje ove radne grupe, ali da će glavnu reč voditi stručnjaci, čiju će svaku odluku Vlada u potpunosti ispoštovati i sprovesti u delo.

Doktorka Milica Pejović Milovančević istakla je da je situacija u kojoj se čitava zemlja našla potpuno nova i predstavlja nešto sa čim se u svojim karijerama do sada nisu susreli. Prema njenim rečima, neophodno je fokusirati se na decu i njihovo mentalno zdravlje, pre nego na bilo šta drugo, kako bi iz svega ovoga izašli sa što manje posledica.

Doktorka Tamara Džamonja istakla je da je neophodno formirati specijalizovane i stalne timove, koji će se baviti pojedinačnim stvarima, kao što su timovi za podršku deci, roditeljima i nastavnicima. Ona je istakla je važno da se sastavi tih timova ne menjaju, jer ljudima kojima je potrebna pomoć, takođe je potrebna i izvesna vrsta stalnosti i predvidivosti.

UŽIVO PREDSEDNIK VUČIĆ I MINISTAR GAŠIĆ U SMEDEREVU: Za koji dan više neću biti PREDSEDNIK STRANKE, 26. ću saopštiti sve, IZBORI najkasnije u septembru

Radna grupa će uz pomoć međunarodnih paternera, Unicefa i zemalja koje su imale iskustva sa sličnim tragedijama poput ove sa kojima se Srbija suočava, preduzeti sve dalje korake koji podrazmevaju pružanje podrške deci i njihovim porodicama, kao i kulture sećanja na sve žrtve. Iskustvo ovih stručnjaka je dragoceno.

Pored Radne grupe za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih, odlukom Vlade formirani su i Savet za sprečavanje vršnjačkog nasilja i Radna grupa za bezbednost dece na internetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ZDRAVLJE I SIGURNOST: Formirana Radna grupa za podršku mentalnom zdravlju i sigurnosti mladih”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter