Izvor: RT
31.07.2023 u 20:25
24

„SRBIJA JE GENERATOR ZLA“: FAŠISTIČKA IZJAVA PROGRAMSKOG DIREKTORA NEZAVISNIH NOVINARA VOJVODINE – OMALOVAŽIO „OLUJU“

"Srbija ima samo jednu politiku: politiku veličanja zločina i zločinaca srpsko-ruskog sveta"; politika Srbije je "avangarda zla" i već 35 godina je, uz retke izuzetke, dosledno na strani zla, a uz to je "u kontrasmeru u odnosu na civilizaciju" - tako rezonuje  u najnovijoj izjavi za "Danas" programski direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić.

– Srbija ima samo jednu politiku: politiku veličanja zločina i zločinaca srpsko-ruskog sveta- ; politika Srbije je „avangarda zla“ i već 35 godina je, uz retke izuzetke, dosledno na strani zla, a uz to je „u kontrasmeru u odnosu na civilizaciju“ – tako rezonuje  u najnovijoj izjavi za „Danas“ programski direktor Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić.

Iako više liče na zapaljive govore ekstremnih šovinista, ma kakve crne uniforme nosili, ili besedu nad odrom nekog „zaslužnog“ šehida, ove skandalozne tvrdnje u stvari su komentar na nedavno televizijsko gostovanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove izjave o opremanju Vojske Srbije i (ne)uvođenju sankcija Rusiji.

U tekstu u „Danasu“ citirane su tri polurečenice koje je izgovorio Vučić, i to je bilo dovoljno za zaključak da je „Srbija generator zla u ovom delu Evrope“.

Za to je zaslužan, tvrdi Gruhonjić, i odnos Srbije prema Rusiji jer je „uvođenje sankcija Rusiji civilizacijsko pitanje“. A Srbija, kao što je poznato, sankcije Rusiji nije uvela.

Gruhonjić rezonuje dalje: do te mere je Srbija generator zla da Vučić, Dodik i patrijarh Porfirije idu u Prijedor da obeleže godišnjicu „Oluje“.

– U Prijedor, koji je simbol najvećeg zla počinjenog protiv ljudskog roda u drugoj polovini 20. veka na teritoriji Evrope. U Prijedor, u čijoj su okolini postojala četiri koncentraciona logora: Omarska, Keraterm, Trbopolje, Manjača. U Prijedor, u kojem je pobijeno više od tri hiljade nesrba. U Prijedor, iz kojeg je proterano oko 40.000 nesrba. U Prijedor, u kojem je pobijeno 102 dece, čiji roditelji i dan-danas ne mogu da im naprave spomenik. U Prijedor, gde je najveća masovna grobnica na Balkanu – Tomašica – nabraja Gruhonjić.

U tom, dobro poznatom „crno-bijelom svetu“, sve je tako jednostavno: zli Srbi sistematski su ubijali dobre nesrbe. A činjenice, poput one da su Prijedor iste te 1992. godine napale muslimanske i hrvatske paravojne formacije sa šest strana, samo bi narušile tu crno-belu ravnotežu, pa bolje da se i ne pominju.

Ali zato Dinko Gruhonjić napominje da predsednici Vučić i Dodik i patrijarh Porfirije u Prijedor „idu ne samo da pokažu da bi još ubijali, nego i da ih je baš briga za sve žrtve ‘Oluje’. Jer su i žrtve ‘Oluje’ zapravo žrtve Miloševićevog režima čiji je deo bio i Aleksandar Vučić.“

U Evropi kakvom nam je predstavljaju, a valjda i u svakom normalnom društvu kojem navodno teže naši nezavisni intelektualci što se bore protiv nasilja, Gruhonjićeve reči predstavljale bi klasični govor mržnje.

Osim ako se ne radi o Srbima. Tada je to sloboda govora. Ili preciznije rečeno: sloboda da se otvoreno i bez zadrške mrzi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

24 thoughts on “„SRBIJA JE GENERATOR ZLA“: FAŠISTIČKA IZJAVA PROGRAMSKOG DIREKTORA NEZAVISNIH NOVINARA VOJVODINE – OMALOVAŽIO „OLUJU“”

  1. Ja stvarno ne znam kako jeda pripadnik zločinačkog naroda ima obraza da ovo i spomene. Djed mu bio ustasa a on prica o navodnim „Amampurskim“ zločincima

    35
    0
    Odgovori
  2. da li je moguće da ovakvo zlo živi u našoj državi. ustaško mu poklonjenje i on da pise za novine. hapsi to Policijo i na robiju. seme mu se zatrlo dabogda

    40
    3
    Odgovori
  3. Ovaj je gori od onih u Jasenovcu.Dobra je Srbija što ovi mogu mirno da se šetaju sa svojom mržnjom.Idi tamo gdje su tvoji korijeni.Vidi gdje ti je Naser Orić.

    6
    1
    Odgovori
  4. Gospodine Dinko da li znate kako su Srbe u Zagrebu od 91′ godine prepoznavali.Po imenu i prezimenu a onda bi im radili sve što im padne na pamet,zvali ih na telefon po ceo dan i noč prtetili terali sa radnih mesta ubijali na radnim mestima itd.itd.itd.

    5
    0
    Odgovori
  5. Ne treba reagovati na propagandu pokojnog Dinka Gruhonjića. Niko ga se ni sećati neće, ostaće samo još jedna nova rupa na pasijem groblju gde mu je mesto večnog počinka!

    5
    0
    Odgovori
  6. Zašto je ovakva spodoba,ne čovek ,bilo ko u Srbiji??
    Pa i da je neki anonimus,što je mnogo ,mnogo je…
    Da li je njegova izjava „laksa“od neurotskog komentara g.Brkića??

    3
    0
    Odgovori
  7. Samo u nesrećnoj Srbiji može lajati ko i šta hoće. Samo kod nas mogu glumiti i pevati najveći lajavci. Da li smo mi mazohisti, ili imamo neku težu bolest, sve zaboravljamo, sve opraštamo. Do kada, dok nas ne nestane???

    3
    0
    Odgovori
  8. Dubre dabogda ti deca dozivela oluju stid te bilo na ta prljava usta izgovaras ime Milorada Dodika i Aleksandra Vucica stoces u majci Srbiji monstrume.Majka koja je prezivela oluju.

    5
    0
    Odgovori
  9. Dubre pokvareno dabogda ti deca prezivela oluju i ti monstrume zivis u Srbiji i na ta prljava usta izgovaras imena Milorada Dodika i Aleksandra Vucica.Ja sam majka koja je prezivela oluju i ti majmune prozivas srbe tornjaj bre iz Srbije svete zemlje.

    3
    0
    Odgovori
  10. Dubre pokvareno dabogda ti deca prezivela oluju i ti monstrume zivis u Srbiji i na ta prljava usta izgovaras imena Milorada Dodika i Aleksandra Vucica.Ja sam majka koja je prezivela oluju i ti majmune prozivas srbe tornjaj bre iz Srbije svete zemlje.

    1
    0
    Odgovori
  11. Zbog ovakvih reci javni tuzilac bi ovog vajnog profesora trebalo da posalje na Sud. Osnov je sirenje rasne verske I nacionalne mrznje.
    Stvarno mi je muka od presvucenih kvazi komunista , jugoslovena I ljudi koji su iz nekakvih mesovitih brakova a koji su izgubili svaki arsin dobrog vaspitanja. Sustina smisla biti obrazovan je imati OBRAZ I imati kucno vaspitanje, imati meru u svemu. Pokusajte to revc u bilo kojoj zemlji zapada pa ce te videti kako se gubi posao u drzavnoj firmi I kako se postaje beskucnik. Nije demokratija za svakog. Kao sto rece latinska izreka,, Ono sto je dozvoljeno Jupiteru nije dozvoljeno volu “
    Blago njegovim roditeljima kakvog su sina odgoili, tesko studentima kakvog su profesora dobili.

    2
    0
    Odgovori
  12. Koliko Dinka u Srbiji postoji sa pravom da vredjaju osecanja srba bez posledica.Na zalost , za to stanje krivicu snosimo mi .Pojam demokratije u govoru generacijski usadjen iz bivse juge dolazi na naplatu.

    2
    0
    Odgovori
  13. Nazalost, nije Gruhonjic jedini primer i dokaz da su se ustaše na velika vrata infiltrirae u neke od najvažnijih institucija ne samo Vojvodine nego i cele države. Oni uživaju veliku podršku i zaštitu spolja, a njihovo prihvatanje i nominacija od strane nadležnih državnih organa i institucija Srbiji je nametnuto kao imperativ na putu tzv. demokratizacije društva. Uprkos svemu, izostaje adekvatna reakcija srpske javnosti i nadležnih službi.

    1
    0
    Odgovori
  14. Vjerovatno su se srbi sami poubijali i u Jasenovcu.Iz Bihaća su srbi u ovom ratu sahranjivani bez glava a u crkvi spaljivani.O tom zlu niko ne priča.Otkud tolika mržnja prema srbima.

    1
    0
    Odgovori
  15. Koliko srba je protjerano iz Hrvatske ?Cisternama je prana krv.To nije zločin?Vjerovatno su sami sebe protjerali,sami se ubijali.Sramne su ove izjave.U Knežici poslije drugog svjetskog rata 20 godina nije bilo vojnika.Sve otjerano u Jasenovac i pobijeno.U tom istom Prijedoru u drugom svjetskom ratu su odvodili ugledne ljude srbe i klali u Zajednicama.Vjerovatno su to srbi sami sebi radili.Zašto se ćutalo? Kozarčani su stradali od muslimana,hrvata i Nijemaca.Majke su sahranjivale po tri sina.

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter